RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laber prisutvikling for USA-produsenter

Sist oppdatert:
Produsentprisindeksen i USA, som måler prisutviklingen på produsentleddene, falt fra november til desember. Det var uventet svakt
Produsentprisindeksen (PPI) i USA var uendret fra november til desember. Her ventet makroøkonomene i snitt en vekst på 0,3 prosent, ifølge Briefing.com.

For kjerne-PPI, som holder matvarer og energi utenom og derfor normalt svinger mindre, var det et fall fra november til desember på 0,3 prosent. Markedet hadde ventet en oppgang på 0,1 prosent.

I november var PPI ned 0,4 prosent, mens kjerne-PPI falt 0,3 prosent.

Bakgrunn

Den amerikanske produsentprisindeksen måler prisen på varer på produsentleddet, i stedet for til sluttbruker, som i den mer profilerte konsumprisindeksen.

Produsentprisene måles på tre nivåer, råvarer, under arbeid og ferdigvarer. Det første leddet vil i stor grad være kjent gjennom råvarepriser, så det senere leddene er jevnt over viktigere.

Det oppgis et totaltall, og et tall som holder matvarer og energi utenom. Det siste blir vanligvis ansett som viktigst fordi matvarer og energi ofte viser store utslag fra måned til måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere