*Nettavisen* Nyheter.

Labert for Simonsens guttesex

Interessen for Jan Simonsens bok om gutteprostitusjon i Tyskland har ikke vært så stor som den tidligere Frp-politikeren ventet.

12.04.05 14:45

(SIDE2): «Guttene fra Yorktrasse» er basert på en sann historie fra gutteprostitusjonsmiljøet i Tyskland. Simonsen beskriver en hard og tøff virkelighet med flere sterke scener. Hovedpersonen vokser opp som medlem i Smiths venner, men livet tar en uventet vending. Boken har av anmeldere blitt kalt for grisete, men utgiver Norske Bøker peker på bokens mange lag som åpner for humor, varme og beskrivelse av ekte vennskap.

Forlaget har trykt opp 500 eksemplarer av boken i førsteopplag. De har ennå ikke fått inn salgstall, men forlagsredaktør Fransesca Munch Johansen bekrefter overfor Kanal 24 at førsteopplaget på 500 ikke er utsolgt.

- Det er ikke utsolgt, så den har ikke solgt mer enn 500. Så mye kan jeg si.

Men hun mener det er for tidlig å trekke konklusjoner:

- Det er alt for tidlig å si noe om salgstall ennå, en bok må være lenger ute før vi kan begynne å se på salgstall. Vi har fått positive tilbakemeldinger fra bokhandlere, og det viktigste for oss er at boken når ut, fordi vi mener det er en viktig bok Simonsen har skrevet.

Positiv kritikk

Selv sier Simonsen til Kanal 24 at det dårlige salget kan skyldes at folk ikke klarer å skille mellom ham som politiker og Simonsen som forfatter. Folk kritiserte boken fordi de trodde at han hadde samme moral som hovedpersonen. Han har fått mest positiv kritikk fra ungdom, kvinner i 30-40 årsalderen og kolleger fra den liberale fløyen i høyre på Stortinget.

- Kultbok

Da Simonsen skulle lese høyt fra «Guttene i Yorktrasse» under litteraturuka Sting i Stavanger i mars, var det bare fem stykker som møtte opp. Men den erfarne mediepersonligheten tok ikke dette så tungt.

- Pytt pytt, kanskje blir dette likevel kultboka som alle skal ha, det skulle ikke forundre meg! sa han til Dagbladet da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag