RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Labour vant suppleringsvalg i Storbritannia

London (NTB): Det sosialdemokratiske opposisjonspartiet Labour har vunnet to av tre suppleringsvalg til Parlamentet i London. Partiet ligger også an til å vinne det tredje og dermed overta et mandat fra det konservative regjeringspartiet.

Resultatene endrer ikke den parlamentariske situasjonen, der de konservative og deres koalisjonspartnere liberaldemokratene har solid flertall i Underhuset. De viser likevel at Labour er i klar framgang.

Labours kandidater vant torsdagens valg i kretsene Cardiff South and Penarth i Wales og Manchester Central i Nord-England. I Corby i Midt-England pågikk stemmetellingen fredag morgen fortsatt, men det ble spådd at opposisjonspartiet ville vinne også her.

Frammøtet ved valgene var uvanlig lavt, skrev London-avisen The Guardian fredag. I Manchester møtte bare litt over 18 prosent av de stemmeberettigede fram, det laveste tallet for et suppleringsvalg i Storbritannia siden andre verdenskrig.

Det pågikk fredag også stemmetelling etter Storbritannias første valg på politisjefer noensinne. Statsminister David Camerons sentrum-høyreregjering har etter mønster fra USA fått innført en ordning med valg til høyere stillinger i politi og påtalemyndighet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere