*Nettavisen* Nyheter.

Lær deg å nyte en kø

Foto: Scanpix

Stress i trafikken er farlig – både for deg selv og dine medtrafikanter.

18.07.11 21:25

- Derfor er det viktig at alle bilførere lærer seg å nyte en kø. Det er en investering for framtiden når en står i en kø ved for eksempel veiarbeid. Tenk deg hvor fin den veien er neste gang du kjører der, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I sommer er det mye veiarbeid og mange feriebilister i tillegg til ordinær trafikk. Det kan raskt oppstå køer ved veiarbeidsområder eller andre hendelser som påvirker trafikkbildet. Da er det viktig å puste dypt inn og ut, finne en god sittestilling og nyte livet mens en kan.

NAF oppfordrer bilistene til å holde køen og bidra til jevn hastighet som gir bedre trafikksikkerhet. En sterk oppfordring til bilistene er at de tar hensyn til veiarbeiderne.

- De er der for at vi bilister skal få bedre veier, uttaler Engebretsen.

Det er viktig å planlegge kjøringen, lese trafikkbildet og holde jevn fart. I trafikken er jevn hastighet den beste og sikreste måten å kjøre på. Miljøvennlig og økonomisk er det også. Mindre stress i bilkjøringen gir også en helsegevinst, påpeker Jan Ivar Engebretsen.

Det er ikke mye tid å spare på å øke hastigheten fra for eksempel 80 km/t til 90 km/t over en strekning på 10 km. Du kommer bare 50 sekunder raskere frm og har kanskje tatt noen farlige sjanser i trafikken, avslutter Engebretsen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.