*Nettavisen* Nyheter.

Lærer barberte hodet for å støtte mobbeoffer

Foto: Facebook

Nå har resten av gutteklassen fulgt opp med barberte hodeskaller.

29.01.14 15:31

Den iranske skoleeleven Mahan Rahimi lider av en mystisk immunsykdom som fører til hårtap.

Da skolelæreren Ali Mohammadian (45) merket at eleven hans ble mobbet fordi han var skallet, bestemte han seg for å barbere bort sitt eget hår i sympati for mobbeofferet.

I løpet av kort tid fulgte resten av gutteklassen opp med samme gest, og fikk barbert hodet. Mobbingen stanset umiddelbart.

- Nå vil alle barbere hodet
Nå har skolelæreren blitt en nasjonalhelt. President Hassan Rouhani har lovprist læreren, og regjeringen har tilbudt økonomisk støtte til guttens medisinske behandling.

- Jeg er så glad for at dette har rørt så mange hjerter, og folk har reagert veldig positivt, sier læreren i et telefonintervju med The Guardian.

- Nå vil alle på skolen barbere hodet, sier han.

45-åringen er lærer på barneskolen Sheikh Shaltoot i den kurdiske byen Marivan, som ligger vest i Iran.

Postet Facebook-bilde
Tidligere denne måneden postet den nybarberte læreren et bilde av seg selv sammen med eleven som var skallet, på Facebook. «Våre hoder er sensitive for hår,» skrev han i meldingen.

- Mahan ble isolert da han ble skallet, smilet forsvant fra ansiktet og jeg var bekymret for skoleprestasjonen hans. Det er grunnen til at jeg tenkte på å barbere hodet mitt, for å få ham på rett spor igjen, har læreren tidligere uttalt.

Facebook-bildet førte til intervjuer på nasjonal TV, og den iranske utdanningsministeren inviterte ham og eleven til Teheran for å gi dem en formel takk.

Inspirert av læreren
De 23 andre guttene i klassen ble inspirert av læreren, og bestemte seg for å gjøre det samme.

- Jeg ba dem vente til vinterkulden var over, men da jeg kom tilbake fra Teheran, så hadde alle barbert hodet, sier læreren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.