*Nettavisen* Nyheter.

Lærer skal ha helt Zalo i munnen på elev

Foto: Ingvill Warholm (Lofotposten)

Nå har foreldrene anmeldt læreren.

04.11.12 15:25

Fredag formiddag leverte foreldrene inn anmeldelse til politiet etter en episode på en skole i Lofoten, skriver Lofotposten.

Pøbelstreker var foranledningen til hendelsen:

- Vi tulla med å ha vann i kaffen hans, forteller eleven.

Læreren reagerte kraftig og dro gutten bort til vasken hvor han skal ha tvunget Zalo i munnen på niendeklassingen.

- Det er å gå altfor langt, sier far til gutten som ikke er i tvil om at gutten snakker sant. Han hevder å ha snakket med to andre elever som bekrefter sønnens versjon av saken.

Læreren hadde også angivelig truet med at «neste gang du gjør det, så tømmer jeg hele Zaloflaska i munnen på deg». Faren ble så forferdet over det sønnen fortalte at han kontaktet rektor ved skolen og krevde et møte neste morgen.

Møtet førte ikke fram til forsoning - tvert imot: ifølge faren fikk foreldrene verken beklagelse eller innrømmelser fra skolen, men opplevde at skolen bagatelliserte situasjonen.

- Jeg er så provosert over å ikke å ha blitt tatt på alvor at det er grunnen til at vi går til politiet og avisen, forteller faren.

Rektor ved den aktuelle skolen ønsker ikke å uttale seg.

- Vi ønsker ikke å gå ut med noe i denne saken. Vi har heller ikke fått bekreftelse på at det er gjort en anmeldelse mot en lærer. Saken er taushetsbelagt, sier rektor. Han legger likevel til at det som blir fortalt i Lofotposten, bare er én versjon av sannheten.

DEBATT: Hvor mener du grensen går for hvordan en lærer kan irettesette en elev som har gjort rampestreker? Si din mening i kommentarfeltet.

Les flere saker fra Lofotposten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.