*Nettavisen* Nyheter.

Lærer utlendingene stavgang

Verden har fått øynene opp for stavgang. Når reiser utlendingene til Norge for å gå tur.

11.01.07 22:08

REISELIVSMESSA (Nettavisen): Stavgang er blitt en farsott i Norge. Og nå har utlendingene fått øynene opp for det de kaller «Nordic Walking». Så mye at det nå kommer bestillinger på pakketurer for å kunne gå med staver.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Hagebø

- Vi har fått en henvendelse fra Nederland om å sy sammen en pakke til en stor gruppe, forteller Elisabeth Bern i Moss og Omegn Turistsenter til Nettavisen.

Hun representerer et område med et vell av godt egnede turstier for stavgang. Spesielt med tanke på at naturen ikke er så sårbar som for eksempel i høyfjellet.

Dra til Moss
- Vi fikk en henvendelse fra en nederlender som bor i Oslo. Han hadde fått i oppdrag å gjøre en research på et område som kunne passe. Og da mente han at Mossedistriktet var midt i blinken.

- Vi har et veldig godt stinett her i distriktet. Både langs sjøen og ute i skogen. Spesielt Jeløy- og Larkollen-området er veldig bra. Så jeg gikk personlig opp tre ruter som bør kunne passe for å gå med staver. En i Larkollen på 20 kilometer, en på Jeløy på rundt en mil, og en rundt deler av Vansjø, og ned i Moss sentrum på rundt fem kilometer, forteller Elisabeth Bern videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Opplevelser
Hun er ikke i tvil om at også utlendingene vil ha mer opplevelsesferie, framfor bare å ligge pal på stranda i fjorten dager.

- Det går mer og mer i retning av korttidsferier, fra langweekender og opp til én uke. For vårt distrikt så vil den nye flyplassen på Rygge medføre et økt tilsig av folk som kommer på denne type ferie.

- Og de vil gjerne oppleve mer enn bare vanlig turisme. Jeg tror nok trenden er den samme for nordmenn, sier hun til Nettavisen. Og legger til at Mossedistriktet også kan lokke med 48 offentlige badestrender for de som har lyst til å bruke ferien til stranda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.