Lærer viste privat sex-video for 10. klassinger

Rådmann: - Læreren er permittert.

11.02.14 21:48

Læreren på en skole i Ofoten er permittert mens skole- og kommuneledelsen forsøker å finne ut hva som egentlig skjedde da han skulle vise video for elever i 10. klasse, skriver Fremover.

Blant ellers uskyldige filmer, dukket det også opp en som skal ha hatt seksuelt innhold, og med læreren i hovedrollen.

Ulykkelig
Overfor Fremover beskrives det som at læreren slet med å få stoppet filmen, før han stormet ut av klasserommet og var «svært fra seg» etter det som hadde skjedd.

Han skal umiddelbart ha varslet sin overordnede - rektoren ved skolen.

Rektoren opplyser til Fremover at vedkommende ikke er suspendert. Men han er ikke i tjeneste og har status som permittert inntil videre.

Læreren avstår helt og holdent fra å kommentere saken overfor Fremover.

Ukjent
Så langt er heller ikke foreldrerådets arbeidsutvalg, FAU, koblet inn i saken. Det får Fremover opplyst fra FAU-lederen ved skolen.

Vedkommende sa seg i går helt ukjent med det som skal ha skjedd.

Rådmannen sier til Fremover at kommunen har prosedyrer som følges når alvorlige saker blir meldt, og forteller dette om hva det innebærer:

- Både melderne, de som er utsatt for den aktuelle hendelsen, og vedkommende som det er meldt fra om, må naturligvis følges opp på hver sine måter.

- Når det gjelder den aktuelle læreren er vedkommende rutinemessig permittert inntil vi har avklart hva som er sakens fakta. Og det vil bli gjort så raskt som det er praktisk mulig.

- Først når vi vet hva som har skjedd, kan vi si noe om konsekvenser, sier rådmannen som antar det kun vil være snakk om et par-tre dager før realitetene er kjent - og legger til at naturligvis er umulig å kommentere noen av sakens detaljer.

- Når det gjelder den aktuelle læreren er vedkommende rutinemessig permittert inntil vi har avklart hva som er sakens fakta.

Les flere saker i Fremover

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag