*Nettavisen* Nyheter.

Lærlingene er på plass

ANFI DEL MAR (vif.no): De siste dagene har tre nye fjes dukket opp på a-lagets treninger. Lærlingene Amin Nouri, Kristian Brix og Harmeet Singh har tatt steget opp fra juniorlaget og skal i året som kommer matches mot de beste.

25.01.07 12:21

De tre førsteårsjuniorene har skrevet proffkontrakt med Vålerenga og har foreløpig status som lærlinger. Presterer de, vil kontrakten bli oppgradert til vanlig a-kontrakt.

- Jeg er temmelig sikker på at alle tre får kontrakt i løpet av sesongen. De er spennende spillere med kvaliteter vi har bruk for, sier spillerutvikler Harald Aabrekk til vif.no.

Ekstreme ferdigheter
- Kristian er veldig rask med ballen i beina. Han timer bra og er flink til å spille fra seg ballen til riktig tid. Harmeet er i toppsjiktet i sin posisjon og Amin har hatt en veldig god utvikling som back. Han er en allrounder, men har spisskompetanse på løpskapasiteten. Det er en enorm styrke som bare blir viktigere og viktigere. Gutta er en del av akademiet vårt. De vil trene mye med a-laget i tiden som kommer og målsettingen vår er at de skal få spilletid i Tippeligaen allerede i år.

Vålerengas nye akademi skal ha en egen skolelærer slik at spillerne ikke skal miste undervisning selv om de trener med a-laget på tidspunkt de egentlig skulle vært på skolen.

- Det skal ikke være tvil om at vi satser på de yngste. Vi er den eneste Tippeliga-klubben som har med hele juniortroppen på a-lagets treningsleir. Vi setter inn ressurser både på og utenfor banen. Spillernes familier skal være trygge på at ungdommene får den utdannelsen og oppfølgingen de trenger.

- I tillegg er det sosiale viktig. Vi vil skape et miljø der folk trives.

Internasjonalt nivå
Spillerne som deltar i akademiet skal holde høy kvalitet. Det er ikke nok å prestere på norsk nivå. Referansen er internasjonale kamper.

- Våre spillere skal være blant de beste på aldersbestemte landslag. Det er selvfølgelig ulik utviklingskurve fra spiller til spiller, men det er der vi legger lista.

- Jeg så EM-kvalifiseringa til G16-landslaget i Estland i fjor høst og våre gutter markerte seg i alle kamper. Kristian Brix var for eksempel den beste kantspilleren jeg så, uansett nasjon.

Vålerenga har en rekordstor junior-tropp i år. Hele 29 spillere er funnet gode nok.

- Noe av det mest gledelige er at stort sett alle er østkantgutter. Det er der vi skal ha identiteten vår. Det er viktig at vi klarer å gjøre våre egne gode nok. Det er ingen andre som tar vare på vårt område, så da må vi gjøre det selv, avslutter Aabrekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.