RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lag barnematen selv

Sist oppdatert:
Det er flere fordeler ved å lage barnematen selv, melder Sosial- og helsedirektoratet.

(SIDE2): Hjemmelaget spedbarnsmat er rimelig og sunn hvis du velger riktige råvarer og tilbereder maten på en skånsom og hygienisk måte, kan vi lese på matportalen.no.

Dette er fordelene ved å lage barnematen selv:

  • Inneholder mindre salt (hvis du unngår å salte).
  • Du kan unngå sukker.
  • Du kan gi en matvare om gangen.
  • Ingrediensene kan serveres hver for seg og ikke i en blandet mos.
  • Du kan unngå enkelte matvarer helt.
  • Det er mye rimeligere å lage maten selv. Beregnet til en tidel av prisen på kjøpt mat.
  • Ved å lage mange porsjoner og fryse dem, kan du spare mye tid.
  • Du kan bruke ingrediensene resten av familien skal ha.
  • Barnet vennes raskere til familiens mat.
  • Maten kan få akkurat ønsket konsistens, fra puré til grovmoset.

Les flere helsesaker her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere