RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lag det ultimate minnekortet

Sist oppdatert:
Du kan lagre mer enn tyve album på Playstation Portables minnekort. Her er Spillmagasinets guide til det beste innholdet.

For rundt 900 kroner får du kjøpt et minnekort til Playstation Portable på 1GB. Det betyr rundt 8 timer med video, 672 bilder på 4 megapixel eller mer enn 20 album.

Her er Spillmagasinets forslag til hva du kan fylle kortet ditt med.

Går du for et mindre minnekort kan du huske på at hvert kort krymper med halvparten av størrelsen av det forrige kortet når du skal regne ut hva du har plass til.

Tegneserier
Tegneserierer tåler mye komprimering godt, og er derfor svært godt egnet til Playstation Portable. Du får inn 18 - 19 episoder av for eksempel «South Park», «The Simpsons» eller «Futurama» på et 1GBs minnekort.

Er TV-serier mer din greie får du klemt inn brorparten av en sesong av favorittserien din, noe som burde holde på vei til og fra jobb...

Forsiktig med komprimeringen
Bildekvaliteten har ikke godt av tung komprimering. For å spare plass blir blant annet områder i bildet med tilnærmet samme farge slått sammen til ett område med lik farge.

Dette ser du ganske tydelige på for eksempel ansikter. Du kan få 40 minutter med video ned i 100 MB dersom du ikke er pirkete på bildekvaliteten, men for å få den beste opplevelsen bør du sette opp kvaliteten.

Minuset er at filstørrelsen går i været. En episode på rundt 40 minutter tar 240 MB i god kvalitet. En film på 2 timer havner da på rundt 740 MB.

Vil du bruke PSP til å høre på musikk får du plass til til rundt 20 album lagret som mp3 og med god kvalitet. Det bør være nok musikk for de aller fleste i lang tid fremover.

Forslag til innhold på minnekort:

  • Vil du ha mest mulig å se på: «The Simpsons», «Futurama» og «South Park» er våre favorittegneserier og alle episodene blir rundt 50 MB store. Med 18-19 episoder har du noe å le av i flere uker fremover.
  • Vil du ha litt av hvert: Til deg som er glad i litt variasjon anbefaler vi «Pulp Fiction» (som havner på 760 mB), en episode av favorittegneserien din (50 MB) og to album.
  • Serielskeren: Får du ikke nok av dumboksen hjemme, er PSP det perfekte hjelpemiddel. Med mindre du følger med på mange serier på en gang har du råd til å velge god kvalitet. Da har du plass til tre serier og lydsporene deres på en gang.
  • Musikkelskeren: Alle favorittartistene dine og noen musikkvideoer. Siden musikkvideoer skjelden er lange har du råd til å sette opp kvaliten. En musikkvideo med grei kvalitet havner på mellom 20 og 25 MB. Selv om du legger over en god del videoer har du masser av plass til musikken din.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere