*Nettavisen* Nyheter.

Lag din egen kjole

MOTEBLOGGER: Lene Orviks blogg blir stadig mer populær. Hun blogger om hverdagsliv, mote og skjønnhet. Foto: Privat

Motebloggeren Lene viser deg hvordan.

(SIDE2): Lene Orvik (23) fra Ålesund har blitt en populær moteblogger. Ikke bare er hun flink til å sette sammen kjøpte klær, men hun lager også sine egne.

- Enkelt
Ifølge Lene er det veldig enkelt å lage sin egen fjærkjole.

- Det eneste man trenger er et skjørt, ett korsett, og to eller tre boaer. Man kan velge om man vil sette sammen korsett og skjørt til en kjole, slik jeg gjorde, eller bare rett og slett sy fjærene direkte på kjolen, sier bloggeren.

- Jeg brukte et hvitt korsett og et stramt hvitt skjørt. Den enkleste måten er å ta på seg skjørtet og deretter begynne å feste. Jeg brukte sikkerhetsnåler, så kjolen er litt hjemmesnekret kan man si. Start øverst og legg boaen langs skjørtet, så fester du sikkerhetsnålene innenfra og inn i boaen. Sånn fortsetter du rundt hele skjørtet, sier Orvik.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

For å gjøre prosessen enklere, er det lurt å velge et skjørt som går litt utover, da slipper man å ha på seg skjørtet mens man syr.

Gammel kjole blir ny
Et vanlig problem når du har kjøpt en kjole er at det er sannsynlig at andre har kjøpt samme kjole. Heldigvis finnes det enkle triks for å gjøre kjolen mer eksklusiv og spesiell.

- Jeg elsker å være kreativ med de kjolene jeg allerede har. Det er gøy å gjøre noe nytt ut av en gammel kjole. Ett eksempel kan være: Har du en løs kjole med vanlige spagettistropper? Klipp stroppene av bak på ryggen, og lag kjolen om til en halterneck. Så finner du midtpunktet på kjolen, og klipper ett stykke nedover, alt etter hvor dyp utringning du vil ha. Deretter bretter du stoffet innover på begge sider, og syr det sammen, slik ryggen blir helt bar. Kjempefint, og veldig enkelt, sier 23-åringen.

Andre ting du kan gjøre er å sy to like skjørt sammen til en tubekjole. Det er også veldig fint og veldig enkelt.

I skrivende stund er Lenes blogg den tiende største blant norske blogger. Leserne følger ivrig med på hennes tips om mote, skjønnhet og mat. Dette er hva hun ville valgt, om hun kun skulle kjøpt ett plagg.

- Da ville jeg investert i en vintagepreget dongerishorts. Det kan brukes til alt! Kombiner den med en sort strømpebukse og ett par wedges eller boots. Sammen med en løs topp med en oversized dressjakke, blir det supert. Du kan også bruke en litt tynn strikket genser, som du putter oppi shortsen. Jeg elsker når looken er litt avslappet, sier hun.

Inspireres av leserne
Lene er ikke en hardbarket blogger. Hun er ganske ny i bloggverden. Denne uken slo hun ny rekord, med hele 10.000 lesere. I

- At bloggen min er blitt populær, synes jeg er helt fantastisk. Jeg er utrolig smigret, og veldig takknemlig for at så mange vil følge meg og bloggen min. Jeg blir inspirert av utrolig mye, men mest av hyggelige tilbake meldinger fra leserne mine, det er de som gir meg inspirasjon til å fortsette. Jeg kjenner iveren etter å blogge, med en gang jeg ser engasjementet til leserne mine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.