RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lag egne deksler til iPad og iPhone

Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha som deksel.
Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha som deksel. (Foto: Einar Eriksen)
Sist oppdatert:
TEST: Med iaPeel kan du gi din iPhone 4 eller iPad en total makeover.

[Teknofil.no]: Dekselgeneratoren iaPeel til Apple iPhone 4, iPhone 3G og 3GS, iPad og Nintendo DS lar deg lage dine egne deksler hjemme.

Det du trenger er en datamaskin med Windows eller Mac OS som operativsystem og en helt vanlig blekkskriver - helst med OK fotokvalitet.

Egen programvare

Programvaren henter du på iaPeels nettsider. Selskapet ser ut til å synes de har brukt så lang tid på å utvikle programvaren at du trenger å bruke kodearket som er i iAppeal-pakken for å kunne laste den ned.

Når programvaren er nede er det bare å smekke sammen dekselet. Det gjør du ved å legge til et bakgrunnsbilde og deretter legger du til bilder og tekst på toppen av dette etter eget ønske. Det er mange teksttyper å velge mellom, og det er enkelt å plassere elementene.

Når vi printer ut frontdekselet får vi vite at programmet har laget et bakgrunnsbilde som fullfører frontdekselet du har laget. Dette gjør at du kan bruke hele fremsiden av telefonen i stedet for bare kantene.

Vanskelig på iPad

På iPhone 4 hadde vi ingen problemer med å sette på det nye dekselet. Først bretter du opp noen flapper fra utskriften, og når du plasserer telefonen på papiret tvinges telefonen til å havne rimelig midtstilt på utskriften din.

Les også: -Nå kommer hvit iPhone 4

Samme fremgangsmåte brukes på iPad, men bakdekselet klarer vi ikke få på plass uten betydelige luftlommer. Mye av årsaken er at bakdekselet bøyes ned på alle kantene. Frontdekselet har vi derimot ingen problemer med.

Du bør være obs på at blekket må få tørke før du påbegynner dette arbeidet. Vi var nok litt for raskt ute med bakdekselene, der deler av svartfargen har falmet av under pålimingen.

BRØDFJØL: Hva med å gi din iPad et kjøkkenpreg?

I bruk

Personen vi lånte iPhone 4 av syntes plasten på utsiden av høyttaleren lager litt for mange lyder mot øret, men ellers er det ingen praktiske begrensninger. Merkelig nok var han ikke helt fornøyd med designet vårt, men lovte likevel å beholde verket vårt i et døgn.

Dekselet inneholder også egne flapper som dekker over de punktene du ikke kan holde iPhone 4 på med tanke på antenneproblemene til telefonen.

Vår iPad har heller ikke noen begrensninger etter det nye dekselet kom på plass. Vi merker imidlertid at bakdekselet har blitt mindre glatt, slik at den ligger støtt på bordet. Også her var det imidlertid enkelte som likte Apples originale iPad-design bedre enn vår variant.

Konklusjon

Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha som deksel. Det kan være bilde av et kjært familiemedlem, en annen mobiltelefon du heller ville hatt eller ditt favorittsted i verden.

Vi er også fornøyde med at iaPeel gjør at produktet er mer beskyttet mot riper, spesielt på bakdekselet. De nye dekslene er enkelt å klistre på iPhone 4 og på fremsiden til iPad, og det er også svært enkelt å ta av. Heldigvis, mener eieren av vår forsøks-iPhone.

Se flere bilder av dekslene på Amobil.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere