RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lag litt morsom kaffe

Sist oppdatert:
Kaffetrakteren har i flere tiår hatt sin faste plass i norske kjøkken. Nå revitaliserer Alessi maskinen «alle» er så avhengig av.

Mange våkner ikke opp før lukten av kaffetrakteren fyller kjøkkenet. Den hvite eller sorte boksen i hjørnet av kjøkkenbenken er kanskje ikke av den vakreste sorten, men kaffe må man ha. Nå prøver Alessi å gjøre noe med det rent estetiske, samtidig som kaffen bare blir bedre.

Trakteren, med navnet «Geo-Proust», har et varmeelement øverst på apparaturet. Her vil vannet koke før det, gjennom et rør, drypper ned i filteret med kvernet kaffe.

Morsom design
Tradisjonen tro er trakteren utformet i en morsom design. Det er Alessandro Mendini som har formet kaffemaskinen som en liten gutt med en hatt på hodet. Importøren har stor tro på at maskinen vil slå an i Norge. Til forskjell fra andre land i Europa har kaffetrakteren i flere tiår vært et must for det norske kjøkken – både hjemme og på arbeidsplassen.

Denne kaffen er klar for under 2000 kroner.

Kunstkopper
«Il caffé Alessi» er en ny serie kaffekopper av typen mocha, som like gjerne kan stilles ut i gallerier som hjemme i stua.

De spesielle koppene kan gjerne kaffeopplevelsen fullverdig i samspill med selskapets trakter.

Funksjonelt
Et annet satsningsområde fra Alessi i 2005 er en funksjonell serie serveringsskåler med tilbehør i alle størrelser. Konseptet heter «Programma 8» og er kvadratisk i sin form.

Serien består av serveringsbrett og skåler som igjen passer oppå disse. Skålene kan variere fra små kopper til store salatboller. I samme serie kommer det også et sett for olje, eddik, salt og pepper. Et salatsett og en ostekniv hører også med om ønskelig.

Fra 70-tallet
P8 er et konsept som designer Franco Sargiani først utviklet og introduserte på 70-tallet. Senere har finske Eija Helander gjort sine ting og nå presenteres serien på nytt. Alessi har et håp om at denne kvadratiske designen er mer modent for markedet nå enn for 30 år siden.

Flere nyheter finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere