*Nettavisen* Nyheter.

Lag mat som Trond Moi

SKREISESONG: Trond Moi og Side2 gir deg en liten «kokkeskole» de neste to ukene hvor fokuset er på retter av skrei. Foto: Audun Fjeldheim (Flash Studio)

Vi viser deg hvordan. Se video her.

11.06.09 09:36

(SIDE2): Trond Moi er en av Norges beste kokker og medgründer av restauranten Bølgen og Moi. I løpet av mars måned skal superkokken hjelpe Side2-leserne til å lage utsøkte retter av skrei.

Mars er høysesong for skrei, som er torsken i sin beste alder, fast i fisken og perfekt på middagsbordet. Ernæringsmessig er skrei noe av det sunneste du kan servere dine middagsgjester. Skrei inneholder få kalorier og mye proteiner, samt de viktige omega-3-fettsyrene som både kroppen og hjernen har ekstremt godt av.

Se video og oppskrift på Trond Mois første skreirett her:

HTML EMBED

Fiskepinner med eggesmør

300g skinn og beinbri skrei

Salt og pepper

2 ss worcestershiresaus

Saft av ½ lime

2 egg

Brødkrumme av 2 skiver loff

200g mel

2 ss smør

Eggesmør

2 hardkokte egg

100 g smør

2 ts hakket bladpersille

1. Renskjær skreifileten for bein, kutt fisken på langs i 5*2 cm store biter. Krydre dem med salt og pepper, og drypp over litt worcestershiresaus og limesaft.

2. Visp eggene sammen. Lag brødkrumme ved å kjøre et par skiver loff i en food processor.

3. Vend fisken i mel til den er godt dekket, dypp den i eggblandingen og legg den over i brødkummen. Pass på at alle stykkene blir dekket med krumme.

4. Legg fiskestykkene over på et papir.

5. Stek fiskepinnene i smør på middelsvarme i ca 1 min. på hver side til de blir sprø og fine. Serveres med eggesmør. Pynt gjerne med bladpersille

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.