*Nettavisen* Nyheter.

Lag perfekte røde lepper

Blek hud og røde lepper. Slik får du det.

18.02.10 10:28

(SIDE2:) Røde lepper er lekkert og kan lyse opp. Men det er en kunst som må læres, og Side2 har samlet sammen åtte grunnleggende tips og råd.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

1. Hudtone
Det første du må tenke på når du skal legge rød leppestift, er hudtonen din. Er den varm eller kald? Dersom hudfargen din har rosa undertoner burde du holde deg til rødfarger som har en rosa base.

Om hudtonen din er varm eller oliven skal rødfargen ha en gyllen farge. Dette er også fint dersom du har grønne øyne.

Bærfarger som bringebær, plomme og kirsebær er fint for deg som har en asiatisk hudtone.

2. I butikken
En vanlig feil mange begår når de skal kjøpe rød leppestift er at de tester fargen på håndbaken.

Ta heller farge på en fingertupp, da dette gir en mye riktigere indikasjon på hvordan fargen faktisk vil se ut på leppene dine.

Les: Slik får du sexy øyne

3. Vær forberedt
Husk; dette er en look som tiltrekker oppmerksomhet. Forberedelse er viktig for at du skal havne på riktig side av grensen for hva som er lekkert og glamorøst, og hva som er trashy.

Tørre, flisete lepper går ikke godt sammen med rød leppestift, så sørg for at leppene er i tipp topp stand før du begynner.

Bruk en gammel tannbørste og børst forsiktig på tørre lepper (med tørr tannbørste) for å fjerne død hud. Bruk deretter en god leppepomade, og la den trekke godt inn før det legges farge.

4. Kontrast og lipliner
Legg et tynt lag lett concealer rundt leppene for å høyne kontrasten mellom huden og den røde munnen, så får du en skikkelig polert look.

Lipliner er essensielt for å få perfekte røde lepper. Det hildrer fargen i å blø ut i de fine linjene rundt munnen.

Lipliner fungerer også som base for leppestiften, så den sitter lenger. Bruk derfor lipliner (i samme fargetone som leppestiften!) over det hele.

NB! Husk å holde deg innenfor leppenes naturlige kontur, selv om du beveger deg bare en halv millimeter utenfor blir det lett vulgært og harry.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Shutterstock)

5. Malestrøk
Bruk alltid en pensel når du legger rød leppestift. Det gir deg mye mer kontroll og et finere resultat enn om du skulle bruke stiften direkte på leppene.

Vær forsiktig og nøyaktig; rødfarge inneholder sterke pigmenter som er vanskelig å få av huden dersom du skulle gjøre en feil og komme utenfor leppekonturen.

Bygg opp fargen gradvis: Kyss et tørkepapir for å fjerne overflødig farge før du legger et nytt lag - da holder fargen seg lenger.

6. Miss-match
Ikke bli fristet til å matche leppefargen med en rød kjole/veske/ring. Om du har på deg noe rødt, er det best å styre unna rød leppestift. Men dersom du absolutt må, så bruk en annen nyanse av fargen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Getty Images/Scanpix)

7. Hold deg unna olje
Dersom du har tenkt å spise mens du har på rød leppestift kan det være lurt å unngå mat med olje, som for eksempel salatdressing, olivenolje eller pastasaus. Oljen løser nemlig opp leppestiften, som da vil blø og renne utover - ikke særlig glamorøst.

8. Lys hud og enkel øyemakeup
La ansiktet være lyst og med feilfri foundation. Unngå solpudder - oransje kinn passer ikke sammen med røde lepper.

Les: Få fløyelshud som Dita

Dersom du vil at leppene skal gjøre inntrykk og samtidig unngå å se ut som en drag queen, bør du la øyemakeupen være enkel, og fargeløs.

Hold deg til nøytrale toner for å skygge og fremheve, og la fargerike øyenskygger ligge i skuffen til neste sommer.

To strøk svart mascara er ofte alt som skal til når du vil ha en lekker, glamorøs look. Om kvelden kan du med fordel legge en strek med eyeliner à la Gwen Stefani.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.