RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lag sommerens beste is

Sist oppdatert:
Vil du leve sunt i sommer, men klarer ikke helt å motstå kalde fristelser? Her får du vite hvordan du kan lage en frisk is med kun 90 kalorier!

(YEYE): Du trenger ikke å spise is som er veldig usunt i ferien. Her får du oppskrift på fruktis du kan lage helt selv! Følg Healths enkle oppskrifter og nyt en is med kun 130 kalorier eller mindre:

JORDBÆR-IS
Forberedelse: 7 minutter
Koketid: 17 minutter
Ventetid: 5 minutter
Frysing: 4 timer
Porsjoner: 10

Ingredienser:
2,5 dl balsamico
2 dl sukker
2 dl vann
450 g jordbær

Fremgangsmåte:
1. Kok balsamicoen i 12 minutter og sett den så til siden.
2. Etter det tar du sukker og vann i en sausepanne og får det til å koke.
Husk å røre hele tiden. La det kun koke i 30 sekunder før du setter bort sukkersirupen til 5 minutters avkjøling.
3. Ta jordbærene og mos dem til en fin konsistens. Deretter mikser du jordbærpureen sammen med sirupen i en blender.
4. Fyll opp 10 isformer med halvparten av jordbærpureen og frys det i en time. Så heller du balsamico og resten av jordbærpureen i isformene. Putt en ispinne i hver isform og la det stå minst 3 timer i fryseren.

Kalorier i én is:90

APPELSIN-IS
Forberedelse: 3 minutter
Koketid: 5 minutter
Ventetid: 5 minutter
Frysing: 3 ½ timer
Porsjoner: 8

Ingredienser:
2 dl sukker
2 dl vann
3 dl kjernemelk
1 TS vaniljeolje
2 dl appelsinjuice

Fremgangsmåte:
1. Ta sukker og vann i en sausepanne og få det til å koke i 30 skkunder. Rør rundt hele tiden. Etter koking, settes sukkersirupen til 5 minutters avkjøling.
2. Bruk en liten bolle og rør sammen 60mL kjernemelk med 60mL sukkersirup. Etter røren har blitt tynn og fin, tar du og heller den i 8 isformer. Frys formene i 1 ½ time.
3. Ta resten av kjernemelken, sukkersirupen, vaniljen og 2 SS med appelsinjuice og visp alt sammen. Ta ut isformene og hell det opp i. Sett formene inn igjen til frysning og la det stå i enda 1 ½ time.
4. Etter endt frysetid, tar du resten av appelsinjuicen og heller det på toppen av alle isformene. Isformene settes inn igjen og er klare til å spises etter 30 minutter.

Kalorier i én is: 114

GRANATEPLE-IS
Forberedelser: 3 minutter
Koketid: 5 minutter
Ventetid: 5 minutter
Frysing: 4 timer
Porsjoner: 8

Ingredienser:
120 g sukker
1,2 dl og 60 ml vann hver for seg
3,5 dl granateplejuice
2 dl appelsinjuice

Fremgangsmåte:
1. Hell sukker og 1,2 dl vann i en sausepanne og la det koke i 30 sekunder. Husk å røre hele tiden. Sett bort pannen og la det kjøle ned i fem minutter.
2. Miks sammen 60mL sukkersirup med granateplejuicen. Bruk en annen bolle til å vispe sammen resten av sukkersirupen, 60 ml vann og appelsinjuicen.
3. Fyll opp åtte isformer, kun 1/3 full med granatepleblandingen og la det fryse i 1 ½ time. Etter det tar du ut formene fra fryseren og har i appelsinjuice-blandingen og setter i en ispinne. Ikke hell noe i de siste 2,5 cm av isformen. Frys formene i 1 ½ time. Helt til slutt tar du ut formene igjen og fyller opp med resten av granatepleblandingen og lar det fryse i 1 time.

Kalorier i én is: 130

Les også
Sommerens beste coctails
Slik lager du iskrem selv

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere