*Nettavisen* Nyheter.

Lagarde-listen offentliggjøres i Hellas

Aten (NTB-Reuters): En gresk redaktør risikerer to års fengsel etter å ha trykket den såkalte «Lagarde-listen» som inneholder navn på over 2.000 grekere med bankkontoer i Sveits.

Listen ble sendt til Hellas fra franske myndigheter i 2010 slik at kontohaverne kunne granskes for skatteunndragelse. Inntil 2007 skal det ha vært til sammen 15 milliarder kroner på disse kontoene som eies av blant annet politikere, prominente forretningspersoner, redere og selskaper. Også leger, advokater og skuespillere står på listen.

To tidligere finansministre har fått kritikk for ikke å gjøre nok for å etterforske listen. En av dem, George Papaconstantinou, har blant annet forklart at han ga 20 navn fra lista til avdelingen for økonomisk kriminalitet. Han skal også ha gitt en CD med listen til en av sine medarbeidere når han sluttet som finansminister, men CD-en ser ut til å ha blitt forlagt.

Lørdag publiserte magasinet Hot Doc listen, som de skal ha fått tilsendt anonymt. Greske myndigheter vil ikke bekrefte om listen er autentisk.

Magasinets redaktør ble søndag pågrepet for brudd på loven om personopplysninger. Han ble etter et rettsmøte på mandag løslatt i påvente av rettssaken, og kan risikere to års fengsel om han blir dømt.

I en video forsvarer redaktøren publiseringen av listen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.