*Nettavisen* Nyheter.

Lagde falsk avis for klimaet

Foto: Faksimile av falsk New York Post

Miljøaktivister plantet 100.000 falske New York Post-aviser før klimamøtet i FN.

23.09.09 15:05

New York var dekket med 100.000 falske kopier av den kjente tabloidavisen New York Post dagen før toppmøtet i FN.

Det var miljøaktivistgruppen Yes Men som sto bak den falske utgaven fylt med klimastoff. Men ledelsen i storavisen var derimot lite imponert over stuntet.

Mangler humor og innsikt
- Da falske avisene mangler både humoren og innsikten newyorkerne forventer seg av sin favorittavis. The Post kommer ikke til å hyre noen av deres tittelforfattere, sier New York Post i en uttalelse.

- Til tross for at vår utgave av The New York Post var falsk, så er alt innholdet hundre prosent korrekt, og all fakta er omhyggelig sjekket av en gruppe med redaktører og klimaeksperter, opplyser Yes Men i en uttalelse.

54 presidenter, 35 statsministere og én prins har møtt fram i New York under FNs generalforsamling. Formålet med møtet er å danne grunnlaget for nye klimatiltak som skal forhandles fram i København i desember.

- Hensikten med stuntet var å rapportere om veldig viktige og relevante saker som ikke har vært i media dagen før FNs klimamøte, sier talsperson for Yes Men, Natalie Johns, melder CNN.

Rådyrt stunt
Det kostet mellom 30.000 og 40.000 dollar, som tilsvarer 175.000 - 230.000 kroner, å publisere de falske utgavene av avisen, og det er hovedsakelig privatpersoner som har sørget for finansieringen.

Barack Obama skal onsdag avlevere en tale for generalforsamlingen i FN, og det er forventet at USA inntar rollen som en sentral pådriver for å bekjempe klimaendringene. Deretter reiser presidenten videre til Pittsburgh hvor han er vert for G20-møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.