*Nettavisen* Nyheter.

Lagde helikopter av katten

Foto: STRINGER (Reuters)

Katteeier stoppet ut kjæledyret og festet det på et fly.

04.06.12 20:04

(SIDE2:) Da katten Orville ble påkjørt av en bil, bestemte eieren seg for å gjøre om kjæledyret sitt til kunst. Selv kaller han det en hyllest til sin tidligere venn på fire bein.

Lagde Orvillecopter
Katten var for øvrig oppkalt etter Orville Wright , en av de to amerikanerske brødrene som gjennomførte den første dokumenterte flygingen i et motorfly.

Og derfor tenkte den nederlandske kunstneren Bart Jansen at også hans Orville burde få lufte seg.

Det meget spesielle kunstprosjektet ser han selv på som en hyllest til sitt tidligere husdyr. Katten er blitt stoppet ut, og festet på et spesialdesignet fjernstyrt fly. Det såkalte kunstverket er stilt ut, og flyr rundt, på kunstfestivalen KunstRai i Amsterdam. Utstillingen heter «Orvillecopter».

Flere raser
Selv beskriver han Orvillecopter som halvt katt, og halvt maskin.

- Snart kan han fly med fuglene. Og han elsket fugler. Han skal få kraftigere motor, og mer rekvisitter til bursdagen sin, sier Jansen ifølge DailyMail om prosjektet sitt.

Reaksjonene på kunsprosjektet er imidlertid variert. På ulike forum, nettsider og kommenatrer til artikler hagler det inn med meninger. Noen synes det hele er hysterisk motsomt. Men en rekke dyreelskere reagerer kraftig på kunstprosjektet. Reaksjonene går ut på alt fra at dyr ikke skal stoppes ut, til folk som kaller det hele sykt, og føler ubehag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stringer

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stringer

Her kan du se the Orvillecopter i aksjon:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.