*Nettavisen* Nyheter.

Lagde video om atomangrep i USA

Foto: YouTube

Nord-Korea har frigjort en bisarr video som viser at New York står i brann etter atomangrep. Se video.

05.02.13 21:31

Nord-Korea har publisert en video på blant annet YouTube som viser en amerikansk by etter et tilsynelatende atomangrep. Filmen ble lastet opp på nettet av regimets offisielle propagandabyrå Uriminzokkiri.

Filmen starter med en drømmesekvens som viser en ung mann, som er i ferd med å sovne. Deretter dukker det opp drømmeaktige bilder av en romferje som blir skutt opp i bane rundt jorden. I bakgrunnen spilles det klissete musikk. Romferjen ble skutt opp av den samme raketten som nordkoreanerne sendte ut i verdensrommet i desember måned.

- New York i flammer
Mens romferjen begir seg på sin bane rundt jorden, kryssklippes det til bilder av jublende nordkoreanere som veiver med flagg i et forent Korea. Deretter stuper romferjen ned mot USAs østkyst. Neste bilde viser en storby som minner om New York. Byen står i flammer, samtidig som at 1980-tallsslageren «We Are the World» spilles i bakgrunnen.

«Et eller annet sted i USA blafrer svarte skyer av røyk. Det ser ut til at ondskapens rede står i brann med brannen som startet av seg selv,» lyder teksten på videoen, ifølge AFPs oversettelse.

Den unge mannen i videoen konkluderer med at drømmen hans vil «gå i oppfyllelse».

Videoen avsluttes med følgende beskjed: «Til tross for alle forsøkene til imperialistene på å isolere og knuse oss ... så vil aldri noen klare å stanse folkets marsj mot en endelig seier.»

Videoen frigjøres samtidig som det er ventet at Nord-Korea snart vil gjennomføre sin tredje prøvesprengning med kjernevåpen. Regimet har tidligere utført to atomprøvesprengninger i henholdsvis 2006 og 2009.

- Utføre flere atomtester
Den frittalende sørkoreanske presidenten Lee Myung-Bak uttalte tirsdag at han frykter Nord-Korea vil utføre flere atomprøvesprengninger.

- Det er sannsynlig at Nord-Korea vil utføre flere atomtester på to eller flere steder samtidig, sa han i et avisintervju.

- Hvis Nord-Korea lager et våpen som kan bli brukt som et stridshode på et missil, så ville det virkelig utgjøre en trussel. Det er grunnen til at verden følger så godt med, sa han.

Nordkoreanske myndigheter uttalte i slutten av januar at de planlegger en atomprøvesprengning som er rettet mot USA.

Norsk atomforsker uttalte den gang til Nettavisen at atomtrusselen mot USA kan være reell i framtiden.

- Med den vellykkede satellittoppskytningen før jul har Nord-Korea tatt et stort steg på veien til å kunne utvikle missiler som kan true fastlands-USA med kjernevåpen. De er imidlertid ikke helt i mål, og vi tror ikke de har utplassert den typen missiler - som er teknologisk ekvivalente med romraketten Unha-3 - ennå, sa atomforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt, Halvor Kippe, til Nettavisen.

Kilder: AFP, The Times.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.