RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lager snarvei for terrorsikring

Grubbegata med H-blokken i bakgrunnen. Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet og Statsbygg inviterte pressen til visning i Regjeringskvartalet torsdag ettermiddag. Statsbygg er nå ferdig med oppryddingen i kvartalet.
Grubbegata med H-blokken i bakgrunnen. Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet og Statsbygg inviterte pressen til visning i Regjeringskvartalet torsdag ettermiddag. Statsbygg er nå ferdig med oppryddingen i kvartalet. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix
Sist oppdatert:
Regjeringen vil droppe krav om nabovarsel og regulering ved terrorsikring av utsatte bygg, i tråd med 22. juli-kommisjonens rapport.

Oslo (NTB): Arbeidet med å sikre terrorutsatte bygninger må kunne skje uten å gå veien om alle kravene i plan- og bygningsloven, mener regjeringen.

Et lovforslag fra Kommunal- og regionaldepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Forsvarsdepartementet og Miljøverndepartementet vil gjøre dette mulig.

Grubbegata
Forslaget er direkte i tråd med et av rådene i 22. juli-kommisjonens rapport.

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete sier til NTB at forslaget er laget med tanke på saker der det vil føre til uakseptabel risiko å følge alle kravene i plan- og bygningsloven, slik tilfellet var med den manglende stengningen av Grubbegata i regjeringskvartalet i årene før terrorangrepet 22. juli 2011.

- Dette unntaket er viktig og nødvendig for å gjøre oss bedre i stand til å reagere raskt på trusselvurderinger, og for å sikre spesielt utsatte bygninger mot framtidige terrorhandlinger, sier Navarsete.

Ekspressfart
Regjeringen legger opp til ekspressbehandling dersom sikkerhetsvurderinger tilsier raske tiltak.

For såkalte skjermingsverdige bygg skal det bli mulig å gjennomføre terrorsikring i strid med gjeldende reguleringsplaner, uten hensyn til krav om byggesaksbehandling og uten nabovarsling.

Navarsete opplyser at hvert enkelt departement får ansvar for å utpeke skjermingsverdige bygg innenfor sine områder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere