RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagerøkning gir fall i oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt videre i går etter at de amerikanske oljelagrene viste en klar økning sist uke. Samtidig er også naturgassprisene på vei ned
Oljeprisen falt under 30 dollar pr. fat olje av Western Texas Intermediate-kvaliteten i New York i går kveld, det laveste nivået på to uker. Det skyldes de ukentlige oljelagertallene fra det amerikanske energidepartmentet (DOE) og American Petroleum Institute (API), som viste en kraftig økning i råoljelagrene.

Etter å ha vært under 30 dollar tidligere i sesjonen, endte Juli-kontrakten ned 71 cent til 30,36 dollar pr. fat. Oljeprisen har falt ytterligere i elektronisk handel i natt, og er i morges rapportert på 30,20 dollar.

DOE meldte om en økning i råoljelagrene på 3,9 millioner fat til 288,3 millioner, mens API meldte en økning på 4 millioner fat til 289,6 millioner fat. Lagrene er nå 10,6 prosent under samme uke i fjor.

Det var ventet en økning på et par millioner fat.

Når det gjelder bensinlagrene, meldte API en økning på 0,7 millioner til 210,8 millioner fat, mens DOE meldte et fall på 800.000 fat til 209,1 millioner fat. Lagrene er nå kun 4 prosent under samme periode i fjor. Det var stor spredning i estimatene for utviklingen i bensinlagrene.

Destillatlagrene steg med 2,1 millioner til 109,4 ifølge DOE, mens API meldte en økning på 2,2 millioner fat til 109,8 millioner fat. Økning var omtrent som ventet.

Prisen på naturgass falt 2,3 prosent i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere