RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagertall dro ned oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt til det laveste nivået på to uker etter at de amerikanske lagertallene ble presentert. Sjekk her
Onsdag var de nye tallene over de amerikanske oljelagrene ute. Tallene viste en overraskende oppgang, noe som fikk oljeprisen til å falle tilbake.

Da den New Yorks råvarebørs stengte onsdag var oljeprisen falt med 1 dollar pr. fat til det laveste nivået på to uker. Prisen på lettråolje endte nede på 57,26 dollar pr. fat, etter å ha blitt handlet så lavt som 56,90 dollar pr. fat i løpet av handelsdagen.

I handelen i Asia torsdag morgen norsk tid, var oljeprisen opp ytterligere 4 cent fra avslutningen i New York. Lettråoljeprisen var på 57,30 dollar pr. fat torsdag morgen.

Overraskende oppgang

Lagerrapportene fra USA viste en overraskende oppgang onsdag. Oljelagrene steg med 1,1 fat til 328,5 millioner falt i uken som ble avsluttet 24. juni, viser tall fra det amerikanske energidepartementet.

Tallene fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute viste at oppgangene til og med var større. Organisasjonen publiserer tall parallelt med myndighetene.

Høyere lagere

Til tross for at oljeprisen ligger nesten 25 dollar over nivået fra samme tid i fjor, er de amerikanske oljelagrene langt høyere enn i fjor.

Onsdagens tall viser at lagrene nå er 8,1 prosent over nivåene fra samme tid i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere