RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagertall ga hopp i oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen endte igjen over 30 dollar fatet i USA i går kveld, og oppgang på hele 5 prosent ble utløst av de ukentlige lagertallene
Det var en forventet økning i råoljelagrene som ikke materialiserte seg i de ukentlige lagertallene fra det amerikanske energidepartementet (DOE) og American Petroleum Institute (API) i går. I tillegg falt bensinlagrene mer enn ventet.

Det førte til kraftig oppgang i oljeprisen på New York Mercantile Exchange, og desemberkontrakten på Western Texas Intermediate-oljen steg 5,4 prosent til 30,30 dollar pr. fat. Det er første gang på nærmere to uker at oljeprisen igjen er over 30 dollar fatet i USA.

Ifølge DOE økte råoljelagrene med kun 100.000 fat sist uke, og lå 31. oktober på 291,9 millioner fat. Det er omkring 11,2 millioner fat under femårssnittet for dette tidspunktet.

API meldte et fall på 1,4 millioner fat til 292,2 millioner fat.

Det var store sprik i forventningene blant analytikerne, men brorparten hadde ventet en økning på opp mot 2 millioner fat.

Destillatlagrene som omfatter fyringsolje falt ifølge DOE med 1,3 millioner fat til 132,7 millioner fat, mens API meldt en økning på 0,2 millioner til 128,8 millioner fat. Det var ventet en økning på omkring en million fat.

Det eneste API og DOE var enige om i de ukentlige tallene var et fall i bensinlagrene. DOE meldte et fall på 2,5 millioner fat til 191,3 millioner, mens API meldte et fall på 1,8 millioner fat til 192,6 millioner.

Det var ventet et mindre fall blant analytikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere