RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagertall ga oljeprishopp

Sist oppdatert:
Etter flere dager med fall for oljeprisen så hoppet den raskt opp igjen i går kveld etter at de amerikanske oljelagertallene viste nye fall i fyringsoljelagrene
Prisen på referanseoljen Western Texas Intermediate som handles i New York steg 3 prosent på lagerrapportene fra det amerikanske energidepartementet (DOE) og American Petroleum Institute (API).

Lagertallene viste nye fall i de amerikanske destillatlagrene som omfatter blant annet den viktige fyringsoljen. Dermed har disse lagrene falt kontinuerlig i to måneder i den perioden disse lagrene skal bygges opp for vintersesongen.

Råoljelagrene fortsatte imidlertid å krabbe oppover, og viste syvende uken på rad med økning.

Desemberkontrakten på New York Mercantile Exchange steg 1,49 dollar i går og endte på 48,86 dollar, etter å ha tittet under 47 dollar i elektronisk handel tidlig på dagen. Da hadde ikke oljeprisen vært under 47 dollar fatet siden 13. september.

I løpet av natten har oljeprisen falt 19 cent i elektronisk handel til 48,67 dollar nå på morgenkvist norsk tid.

DOEs tall viste et fall i destillatlagrene på 100.000 fat til 115,6 millioner fat, mens API meldte en økning på 2,2 millioner fat til 117,2 millioner fat. Analytikernes estimater varierte veldig i forkant.

Råoljelagrene viste ifølge DOE en økning på 1,8 millioner fat sist uke til 291,5 millioner fat, som også er APIs anslag. Det var ventet en økning på omkring 2 millioner fat.

Bensinlagrene falt ifølge DOE med 400.000 fat sist uke til 201,3 millioner fat. Dette er det første fallet på tre uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere