RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagertall ga videre oljeprisoppgang

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg videre i USA sammen med et kraftig hopp i naturgassprisene etter de ukentlige lagerrapportene som viste store fall i USAs naturgasslagre
Naturgassprisen steg med tosifferet prosenttall og endte på det høyeste nivået på tre uker. Olje for levering i januar endte opp en halv dollar til 49,44 dollar fatet på New York Mercantile Exchange i dag.

Naturgassprisene steg kraftig på et langt større trekke enn ventet i landets naturgasslagre. Oljeprisen ble også dratt opp av dette samt noe lavere økning i råoljelagrene enn ventet.

Naturgass for levering i desember steg heftige 17,4 prosent i New York for å endte rett under 8 dollar pr. million British thermal unit (BTU). Det er det høyeste nivået siden 4. november.

Det var små volumer i det amerikanske energimarkedet i går i det mange var på vei til langweekenden i forbindelse med Thanksgiving.

Etter ny uker med fall for de amerikanske destillatlagrene som også omfatter fyringsolje, steg de sist uke med 1 million fat til 115,6 millioner fat.

American Petroleum Institute meldt om en økning på 1,8 millioner fat til 117,6 millioner.

Råoljelagrene steg for niende uke på rad ifølge DOE som meldte en økning på 100.000 fat til 292,4 millioner. Det var noe mindre enn ventet.

I tillegg meldte API et fall på 1,2 millioner fat til 293,2 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere