RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laget 45.000 solboller i natt

(Nordlys/Ole Åsheim)
Tromsøværingene feirer etter to måneder i mørke.

Torsdag braker det løs med salg av solboller. 45 000 boller skal leveres ut fra Bakehuset i Tromsø.

Soldagen 21. januar er en stor happening i Tromsø. Det er dagen man kan se solen for første gang på to måneder, skriver Nordlys.

- Det er vel bare i Tromsø at den feires så hardt. Jeg tror det er et Tromsø-fenomen, sier Kjetil Myrbakk, salgssjef for Bakehuset.

Her kan du sjekke været der du er!

Bakehuset begynte å bake bollene allerede i begynnelsen av januar.

- Alle bollene vi har hatt og de 45. 000 bollene til soldagen, er blitt solgt. Det er noe spesielt med solboller. Det er noe alle skal ha 21. januar, sier Myrbakk.

Kvalitet
Alle de 45.000 solbollene blir produsert natt til torsdag. De siste bollene vil være ferdig klokken 12 torsdag formiddag.

- Vi kunne ha produsert mer og fått det solgt, men det vil gå ut over kvaliteten. Årets solboller er vi veldig godt fornøyd med. De er større og ser bedre ut enn før, sier Myrbakk til avisen.

Det er kontinuerlig produksjon og utlevering i løpet av dagen, slik at bollene er ferskest mulig.

Utfordring
Å produsere alle bollene på en natt er ikke lett.

- Det er et teamarbeid uten like. Alle på huset er nødt til å hjelpe til og det er ingen som står med hendene i lommen, forteller han.

Dersom det blir noen boller til overs skal de ansatte på Bakehuset feire dagen med en bolle eller to.

Solbollene er egentlig vanlige berlinerboller. Navnet solboller har de fått her i byen.

- Det er ikke godt å si hvorfor berlinerboller har blitt solbollen. Det har vært slik lenge og har blitt en årlig tradisjon, sier Myrbakk.

Flere nyheter fra Tromsø kan du lese her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere