RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laget er klart

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif.no): Trenerteamet har plukket ut de 11 som starter kveldens byderby mot Lyn. Laget får du her.

Vålerengas lag: 1 Arni G. Arason - 13 Jarl André Storbæk, 24 Kjetil Wæhler (K), 22 Ronny Johnsen, 3 Allan K. Jepsen - 4 Thomas Holm, 19 Christian Grindheim - 11 Morten Berre, 9 Ardian Gashi, 7 Daniel Fredheim Holm - 23 Tore André Flo

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 2 Amund Skiri, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 10 Jan Derek Sørensen, 15 Alexander Mathisen, 21 Tom Henning Hovi

- Vi kan vinne
Dagen før byderbyet mot Lyn, tror trenerteamet det er gode muligheter for at en langvarig forbannelse kan brytes.

- Resultatmessig har det vært en forbannelse mot Lyn, men vi har spilt mange gode kamper mot Lyn, men fått for lite ut av jobben vi har gjort. På et tidspunkt snur det, og i morgen er det en ny sjanse, sier Kjetil Rekdal til vif.no.

- Gjør vi en god nok prestasjon, skaper mye sjanser og setter sjansene våre så vinner vi.

Må slite
I cupkampen mot Aalesund scoret Vålerenga i sluttsekundene, og ekstraomganger ble avverget.

- I ettertid kan det være greit å slippe ekstraomganger. Skal man oppnå noe i fotball må man slite for det, og det måtte vi mot Aalesund. Det er en god egenskap å avgjøre sent, og den hadde vi ikke tidligere i år, sier han.

Rekdals assistent, Petter Myhre, har den siste tiden sett et Vålerenga som blir bedre og bedre, og som har hatt en god periode uten tap.

- Vi har gode muligheter i morgen, fordi gutta har stigene selvtillitt etter den siste tids resultater. Vi har blitt bedre som lag, og har prestert godt i det siste, forklarer han.

- Å slå Tromsø borte i en tøff bortekamp er sterkt, og selv om vi scora seint mot Aalesund hadde vi trua hele veien, slikt gir selvtillitt.

Åpne kamper
Selv med 9 kamper uten seier mot byrivalene fra vestkanten, har det sjeldent vært kamper der et lag har vært totalt overlegne i banespillet.

- Disse kampene er jevne hver gang, men jeg føler Lyn har hatt mer marginer enn oss. Sist var vi minst like gode som Lyn, og fortjente mer.

- Hvorfor er kampene så jevne hver gang?
- Dette er selvmotiverende kamper, der det står mye på spill. Det er et nabooppgjør, og det betyr mye, og da har gjerne folk det lille ekstra, og uansett tabellposisjon blir slike kamper jevne. Samtidig må vi finne balansegangen i tenningsnivået før kampen, slik at vi ikke er overtente, svarer Myhre.

Lyn mer avslappet
Vålerenga har ofte vært favoritter i forkant av byderbyene, selv med den lite gode statistikken siden 2002.

- Jeg tror Lyn som regel har hatt et litt mer avslappet utgangspunkt til disse kampene, det har ofte vært forventet at Vålerenga skal vinne. Det er lettere å slå nedenfra, og dermed å senke skuldrene inn mot kampen, forklarer han.

For å endelig kunne ta den seieren alle med hjerte i Vålerenga venter på, har Myhre noen viktige punkter som må følges lørdag.

- Vi må fortsette å være stabilt trygge bakover på banen. Framover på banen må vi ha stor bevegelse, bruke få berøringer på ballen og vi må orke lange og tunge løp, både inn i boksen i angrep og hjem igjen når Lyn har ballen. Vi må få til vårt eget spill, og jeg føler vi har god kontroll på hvordan Lyn kommer til å opptre, sier han.

- Som så mange ganger før, tror vi Lyn kommer til å gjøre det trangt og vanskelig for oss og at de kommer til å ligge lavt. Vi er godt forberedt, men kampen kommer helt sikkert til å leve sitt eget liv.

Vanskelig laguttak
Med en fulltallig spillerstall, og nesten alle kampklare, får trenerteamet nok en gang en utfordring i å komponere riktig lag.

- Det er et vanskelig uttak i form av at mange er i form, og at vi ikke har bestemt oss helt hvordan vi vil spille. Det er bare positivt at flere banker på døra, avslutter Myhre.

Vålerengas tropp mot Lyn: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 2 Amund Skiri, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 9 Ardian Gashi, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 15 Alexander Mathisen, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 23 Tore André Flo, 24 Kjetil Wæhler

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere