Laget liste over 990 menn

På en liste på internett har Bjarte Arneson listet opp 990 menn han kan huske fra sitt 24-årige liv. Reaksjonene har vært svært delte. Sjekk om du er med.

13.08.03 14:24

Mange søker på sitt eget navn på nettet, og de som fant sitt navn på en rosa liste som heter «Mennene i mitt liv» og ikke husker meg umiddelbart, får angstnevroser og sender hysteriske mailer om hva i helvete dette er for noe og hvem faen jeg er, forteller Bjarte.

– Jeg har også fått en del treff på sidene fra homseportalen Gaysir, som muligens har misforstått prosjektet og ser på meg som usedvanlig viril, sier han til Spray.

Tore Strømøy

Andre ser på ham som en barmhjertig Tore Strømøy, for han har gjenopprettet kontakt mellom mange venner og slektninger etter at de fant navnet til den de lette etter på internettsiden.

– Slike opplevelser etterlater meg med blanke øyne, klump i halsen og en usvikelig tro på vennskap, bedyrer han.

Nachspiel-prosjekt
Idéen om å lage en alfabetisk og oppdatert liste over alle hankjønn, nålevende og døde, som han har møtt siden fødselen, oppsto på et nachspiel for halvannet år siden.

Bjarte noterte alle menn han kunne huske å ha møtt, og endte på omtrent 650.

Det er ikke hvem som helst som blir beæret med en plass på listen: Bare de han har utvekslet noe med et snev av substans med får navnet sitt publisert. Det viktigste kriteriet er at han må huske personen.

– Dermed elimineres en del mennesker jeg har møtt veldig tidlig i livet eller veldig sent på kvelden, forklarer Bjarte.

Snart jubileum
Nå er listen på 990 navn, og Bjarte forbereder jubileum. Han lover at nummer 1000 på listen skal få en helt spesiell type oppmerksomhet, men han verken kan eller vil røpe detaljer om det ennå.

Hvorfor?
Hva i all verden er den dypere meningen bak dette storslåtte prosjektet? Det har ikke Bjarte Arneson noe klart svar på. Bortsett fra at han antar det har en type antropologisk verdi.

Klikk her for å se listen over mennene i Bjartes liv

Bjartes hjemmeside finner du på hjemmesi.de

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.