*Nettavisen* Nyheter.

Laget mot Mladá Boleslav klart

ULLEVAAL STADION (vif.no): Trenerteamet har plukket ut de 11 som starter kveldens viktige kamp mot Mladá Boleslav. Vålerenga stiller med tre spisser. Klikk videre for å se hele laget

02.08.06 19:51

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason - 13 Jarl André Storbæk, 24 Kjetil Wæhler(K), 22 Ronny Johnsen, 3 Allan K. Jepsen - 9 Ardian Gashi, 4 Thomas Holm, 19 Christian Grindheim - 6 Freddy dos Santos, 23 Tore André Flo, 7 Daniel Fredheim Holm

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 2 Amund Skiri, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 15 Alexander Mathisen, 18 Rune Lange, 21 Tom Henning Hovi

- Vi starter med tre på midtbanen fordi vi ønsker å vinne midtbanen mot Mladá Boleslavs to sentralt. Vi ønsker å vinne ballen mye der, få overtaket, samtidig som vi ønsker å alltid ha minst to foran mål når vi slår inn fra siden, forklarer Petter Myhre til vif.no halvannen time før kampen.

Tøff CL-kvalik for Vålerenga
Vålerenga tar i mot tsjekkiske Mladá Boleslav til returoppgjør i 2.kvalifiseringsrunde i Champions League. Den første kampen endte 3-1, og Ardian Gashis scoring i andre omgang gjør at oppgaven ikke er håpløs for Vålerenga.

- Andre omgang i Tsjekkia gir oss trua på at vi skal klare dette, sier assistenttrener Petter Myhre til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi er avhengige av å få en tidlig scoring, og burde i alle fall ha scoret innen timen er spilt. Når det er sagt blir det nok like tøft å holde nullen.

Skal angripe
Med 2-0 seier er Vålerenga videre i Champions Leagues kvalifiseringsspill, og da venter eventuelt tyrkiske Galatasaray.

- På onsdag må vi ut å angripe og skape sjanser, samtidig som vi ikke blottlegger oss. Det nytter ikke å spille 2-3-5, da blir vi drept. Vi er avhengige av å angripe med mange, fylle opp i boksen og være presise. Gjør vi i 90 minutter som vi gjorde i andre omgang der nede, har vi gode muligheter, sier han.

Får Mladá Boleslav ett mål, må Vålerenga ha tre for å sikre i alle fall ekstraomganger.

- Vi må finne en balanse der. Mladá Boleslav er gode offensivt, og har folk som kan gjøre ting på egenhånd. Det betyr at vi må markere offensivt og ta ut mann for å hindre kontringer i mot.

Publikum viktig
Fjorårssesongen viste at onsdagens bortelag er et betraktelig bedre lag på hjemmebane enn de er på bortebane, og Myhre håper så mange som mulig gir Vålerenga så mye hjelp som mulig.

- For å hjelpe oss til seier, trenger vi publikum i ryggen hele kampen. Vi håper det kommer masse folk som skaper masse liv og røre, og som løfter oss fram til seier.

Ikke bekymret
Mange så nok med bekymring på at Vålerenga tidvis ble rundspilt av Odd Grenland i forrige seriekamp, og at de virket tunge i beina.

- Det er ingenting som tilsier at vi skal være slitne fysisk, vi har stått kampene godt fram til kampen på lørdag. Jeg tror det er mer mentalt, for jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare to kamper i uka, det er vi godt rustet til.

Klikk på bildet for å forstørre.

- På lørdag mot Odd var kun en uke siden vi rundtspilte Lyn i 2.omgang og kun dager siden vi spilte godt mot Mladá Boleslav i 2.omgang i Tsjekkia. Jeg er ikke bekymret. Når flyten ikke er tilstede, kan man bli litt paralysert og føle at alt er tungt, og jeg tror det var det som skjedde mot Odd, forklarer Myhre.

Formasjon og lag
Vålerengas trenerteam ble kritisert etter onsdagens kamp i Tsjekkia for å ha endret formasjonen, og kanskje skapt usikkerhet i laget.

- Som jeg sa etter kampen, tror jeg de første 20 minuttene der nede var vel så mye at vi var sinnsyke i gjerningsøyeblikket. Når vi velger lag, må vi som trenere se på hvilke spillere som er i form, hvilke som har prestert i det siste, og hvilke som vi tror kan gjøre den jobben vi har behov for at blir gjort. Selv om vi endrer litt formasjon, har vi de samme grunnprinsippene i måten vi spiller på.

Variasjon
- I utgangspunktet ønsker vi for eksempel å spille med to spisser, men da må de utfylle hverandre, men noen ganger har vi skader eller folk som ikke er i form, og da kan vi variere ved å for eksempel spille 4-4-1-1 eller 4-2-3-1 etc. Det samme gjelder på andre posisjoner. Noen ganger har vi bruk for en Ardian Gashi sentralt på midtbanen, andre ganger en Thomas Holm. Vi som trenere bruker all informasjonen vi kan, i form av kamper, trening og rekruttkamper som grunnlag for å plukke ut det beste laget vi kan får at vi skal vinne neste kamp, forklarer Myhre.

Med Rune Lange tilbake på banen i mandagens rekruttkamp, kan trenerteamet velge i en fulltallig stall for å plukke 18-mannstroppen før onsdagens kamp.

Vålerengas tropp:
1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 2 Amund Skiri, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 9 Ardian Gashi, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 15 Alexander Mathisen, 18 Rune Lange, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 23 Tore André Flo, 24 Kjetil Wæhler

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.