RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagmannsretten behandler straffesaken til Kristian Valen på nytt


MÅ I LAGMANNSRETTEN: Kristian Valens anke er sluppet gjennom og straffesaken kommer nå opp i Borgarting lagmannsrett.
MÅ I LAGMANNSRETTEN: Kristian Valens anke er sluppet gjennom og straffesaken kommer nå opp i Borgarting lagmannsrett. Foto: Farid Ighoubah
Sist oppdatert:
Komikeren ble dømt til fengsel i tingretten.

Kristian Valen ble dømt til 21 dagers fengsel for blant annet trusler mot politiet, men anket avgjørelsen fra Oslo tingrett. Dommen er dermed ikke rettskraftig.

Valen har hele tiden nektet straffskyld.

Nå har Borgarting lagmannsrett sagt ja til å behandle straffesaken på nytt, noe som ikke skjer automatisk i saker med strafferamme under seks års fengsel.

– Som forventet fra vår side, skriver forsvarer John Christian Elden i enn kost tekstmelding til Nettavisen.

Tiltalt for trusler

Kristian Valen (42) må i lagmannsretten på nytt svare for trusler mot to politibetjenter, for å ha forulempet offentlige tjenestemenn på grunn av utføring av tjenesten og for grov uaktsom omgang med våpen som er gjort varig ubrukbart.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

Så sent som lørdag 17. september ble Kristian Valen pågrepet av politiet etter at det kom tips om at en mann var observert på Aker Brygge med våpen. Pågripelsen skal ha skjedd mens Valen lå og sov rundt klokken 09.20.

(Saken forsetter under.)


Deltar i Melodi Grand Prix

Valen har tidligere blitt straffet med bøter fem ganger, sist i 2011 for besittelse av skytevåpen og for å ha unnlatt å oppbevare ammunisjon på lukket sted.

Denne uken ble det klart at Kristian Valen står bak en av bidragene som skal kjempe om å representere Norge i Melodi Grand Prix.

Les mer: Kristian Valen debuterer i MGPMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere