*Nettavisen* Nyheter.

Lagmannsretten senker straffen for eks-politimann

Lagmannsretten reduserer straffen til to år og seks måneders fengsel for eks-politimannen som i fjor ble dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen hjelpeløs på Brevikbrua.

13.03.15 14:32

42-åringen, som hele tiden har nektet straffskyld, valgte å ta betenkningstid da dommen falt fredag ettermiddag. Dommen i Agder lagmannsrett er i tråd med aktors påstand, men dommerne var delt i synet på straffeutmålingen. Et mindretall ville opprettholde dommen på tre års fengsel, mens flertallet ville redusere straffen.

Siktelse frafalt
Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august 2013 etter å ha falt rundt 40 meter ned fra Brevikbrua.

42-åringen var opprinnelig siktet for forsettlig drap, men påtalemyndigheten frafalt denne siktelsen fordi de mener bevisene mot ham ikke holdt.

Den tidligere politimannen i Telemark politidistrikt har forklart at han ble vitne til at Bråthen tok sitt eget liv, og at grunnen til at han ikke varslet politiet eller familien hennes om hendelsen var at han var i sjokk og traumatisert.

Avviste forhold
Aktor, statsadvokat Kjetil Omholt, sa i sin prosedyre tidligere i uken at han mener 42-åringen og Bråthen hadde hatt et seksuelt forhold og at hun på ulykkesnatten ga ham beskjed om at hun ville avslutte forholdet. 42-åringen har avvist at det var et forhold mellom de to. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.