RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagrer alt du gjør på nettet

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå kommer tjenesten som ber om din tillatelse til å få vite om absolutt alt du gjør på nett.

Det ble stort oppstyr da AOL la ut søkeresultatene til flere hundre tusen kunder på nett uten tillatelse, og det kan se ut til at konsekvensene av en slik glipp i fremtiden kan bli langt større.

Oversikt over alle nettsider
Google har nå lansert en ny tjeneste som de kaller Web History. Dette er en tjeneste som husker absolutt alle nettsidene du er inne på og lenker dette direkte til din Google-konto.

Tanken er ganske god: Ved å lagre alle nettsider du noen gang har besøkt, så kan du få tilgang til å søke i alle nettsidene du noen gang har besøkt. Som Google skriver på sin blogg:

- Forestill deg muligheten til å søke i all teksten på nettsider du har besøkt slik at du kan finne det ene sitatet som du vet du har lest et eller annet på nett, som for eksempel den fantastiske YouTube-videoen av din venn som forsøker seg på dansesteg fra en annen tid.

Tilgang over alt
Informasjonen vil bli samlet inn ved hjelp av Google Toolbar, og all informasjonen vil du ha tilgang til fra alle datamaskiner som har Google Toolbar med PageRank-funksjonaliteten aktivert.

Spørsmålene som derimot dukker opp umiddelbart er selvfølgelig: Ønsker vi at Google skal sitte med en oversikt over alle nettsider vi noen sinne har besøkt? Om det skulle oppstå sikkerhetshull, eller noen får urettmessig tilgang til denne informasjonen, er potensialet for misbruk svært stort.

Ikke aktivert som standard
Det er trolig også grunnen til at tjenesten ikke vil være aktivert som standard ved installasjon av Google Toolbar.

Informasjonen vil naturligvis også brukes for å hjelpe til med å levere mer målrettet reklame til deg, men går altså ikke like langt som andre prosjekter som de jobber med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere