Gå til sidens hovedinnhold

Lagrer likene på paradisøy

Ytterligere 17 omkomne er funnet etter flyulykken i Atlanterhavet.

Paradisøya Fernando de Noronha, som ligger 340 kilometer fra Brasils fastland, brukes som en midlertidig base for brasilianske letemannskaper i forbindelse med flyulykken i Atlanterhavet i forrige uke.

Så langt er 41 omkomne plukket opp fra havet, men det vanskelige identifiseringsarbeidet vil først starte når de omkomne blir fraktet videre til brasiliansk fastland.

Skytteltrafikk
To brasilianske militærhelikoptre driver nå skytteltrafikk mellom marinefartøyene, som søker etter omkomne, og paradisøya for å frakte likene til tørt land, melder CNN.

224 mennesker var om bord på Air France 447-flyet da det styrtet i havet og187 mennesker er fortsatt savnet. Tre nordmenn er blant de antatt omkomne.

Rettsmedisinske eksperter skal i tillegg til identifiseringsarbeidet forsøke å finne spor på hva som kan ha forårsaket ulykken. De tror merker på de omkomne og hvor de satt i flyet kan bidra med viktige resultater.

Brennmerker og vann i lungene på ofrene kan gi svar på om flyet var intakt eller ei idet det styrtet i havet.

Men dette arbeidet vil først starte om noen dager i den brasilianske byen Recife.

Defekte fartssensorer
Den foreløpige teorien er at flyets fartssensorer var defekte og viste feil hastighet da Airbus A330-flyet styrtet.

Air France har hatt flere problemer med sine hastighetsmålere på Airbus A330-flyene. Flyselskapet har nå forsikret sine piloter om at de vil erstatte flere av disse sensorene på alle A330- og A340-flyene.

Om lag 70 flyselskaper har til sammen 600 A330-fly, samme type som styrtet i havet forrige uke.

Les også: Air France-piloter ble advart
Les også: - Air France bytter ut sensorer

- Ville ha blitt knust i filler
Letemannskap har klart å finne en del av flyets haleparti tidligere denne uken, og de små skadene på halefinnen kan gi ytterligere svar på årsaksforholdet.

- Dette styrker teorien om at flyet ble ødelagt i luften. Hvis flyet treffer intakt, vil alt bli knust i filler, sier flyulykkeekspert William Waldock ved Embry-Riddle Aeronautical University i Prescott, Arizona til nyhetsbyrået AP.

Flyets svarte bokser er ennå ikke lokalisert og ligger trolig på et dyp mellom 6000 og 8000 meter. Flere ubåter brukes i søket og forsøker å plukke opp signaler fra de svarte boksene.

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3

Kommentarer til denne saken