*Nettavisen* Nyheter.

Lagt i jern etter Gullruten

Store politistyrker ble tilkalt da komikerkjendisen havnet i slåsskamp på Gullruten-nachspiel.

15.05.07 10:34

(iBergen.no): Det var natt til lørdag, etter at Gullruten var ferdig, at det ble arrangert nachspiel på rom 927 på Hotell Norge midt i Bergen sentrum. Bård Eriksen, prosjektleder og redaksjonssjef for God Kveld, Norge og ansatt i TV 2, sto for arrangementet.

Nektet inngang
Etter hvert strømmet det flere lystige festdeltakere enn inviterte til den romslige suiten, og ikke alle fikk komme inn på rommet.

Årsaken skal være at vaktene på hotellet ikke ønsket å bryte med brannforskriftene. En av dem som ikke slapp inn på rommet, var Henrik Elvestad, blant annet kjent fra TV 2-programmet «Golden Goal». Han brukte ikke akkurat bibelvers da han ikke slapp inn.

- Jeg kan bekrefte at da jeg kom til rommet, slapp jeg ikke inn. Jeg kan også si at jeg ga uttrykk for hva jeg mente om at folk ikke slapp inn på nachspielet til vakten, ja. Jeg ga klar beskjed om at behandlingen vi fikk var dårlig, forteller Elvestad til iBergen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

I det Elvestad slengte med leppen fant en annen komikerkjendis ut at han ønsket å gå ett steg lengre. Etter at Carl Fredrik Hellevang Larsen ikke slapp inn på nachspielet angrep han en av hotellets vakter, som så fikk hjelp av flere vaktkollegaer til å legge Hellevang Larsen i håndjern.

- Sterkt overdrevet
Politiet ble tilkalt og rundt åtte politifolk skal ha dukket opp og tatt seg av Hellevang Larsen i komikergruppen «Raske Menn».

De fikk rask roet ned gemyttene og Hellevang Larsen, som ble lagt i jern, ble dimittert.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er sterkt overdrevet. Det hele var en spøk fra min side, sier den muntre fyren. Dørvakten lo ikke. Han anmeldte - etter det iBergen.no kjenner til, forholdet. Kjendisen er anmeldt for legemsfornærmelse.

Elvestads navn ble registrert av politiet, og det kan bli aktuelt for ham å bli kalt inn som vitne, får iBergen.no opplyst fra kilder i politiet.

Operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt bekrefter at de ble tilkalt til slåssing i niende etasje på Hotel Norge, og at de ble tilkalt av vaktene på Hotel Norge. Politiet hevder at de raskt fikk situasjonen under kontroll.

Ekstraregning
På det aktuelle nachspielet sørget en stor folkemengde for at stoler knakk og flere ting knuste. Noe av interiøret skal angivelig ha blitt skadet forteller en festdeltaker.

Det aktuelle nachspielet ble arrangert av Bård Eriksen, som altså er prosjektleder og redaksjonssjef for «God kveld, Norge».

- Jeg kan bekrefte at vi arrangerte et «God kveld»-nachspiel. To stoler knakk og det var noen glass som knuste. Jeg har fått beskjed om at det var noe som ble ødelagt. Vi kommer til å få en ekstraregning, og den skal vi betale – det går fint, sier Eriksen til iBergen.no og legger til:

- Det var vakter der hele tiden. Ellers var det et hyggelig nachspiel, og vi holdt festen i gang til langt ut på morgentimene.

Konserndirektør i TV 2 Rune Indrøy var ikke kjent med det som skjedde på nachspielet på Hotel Norge.

- Dette har jeg ikke hørt noe om, jeg er ikke kjent med dette. Jeg kommer til å be om en forklaring fra dem som har arrangert dette, sier han til iBergen.no.

Les flere saker på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.