RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laksegigant nedskriver stort i Norge

Sist oppdatert:
Verdens største oppdrettskonsern, nederlandske Nutreco har i andre kvartal tatt en gigantnedskrivning i sin norske virksomhet
Totalt har Nutreco ifølge halvårsrapporten, tatt en nedskrivning av goodwill og konsesjonsverdier på 197,5 millioner euro, eller 1,6 milliarder kroner

Nedskrivningen gjør at konsernet går med et underskudd på 186,3 millioner euro for første halvår, mens overskuddet for nedskrivning var på 5,7 millioner. Den voldsomme nedskrivning begrunnes med den fortsatt svake lakseprisen i Norge. I hovedsak relaterer nedskrivningene seg til Hydro Seafood som konsernet kjøpte fra Norsk Hydro i 2000.

Selskapet vil blant annet stenge to anlegg i Norge, og 210 ansatte må gå. I Skottland legger Nutreco ned et anlegg, hvor 15 prosent av deres skotske arbeidsstokk arbeidet.

Omsetningen i akvakulturdelen av Nutreco var på 516 millioner euro i første halvår, mot 527 i samme periode i fjor. Driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger, EBITDA, endte på 20,5 millioner euro, mot 3,2 i de første seks månedene i 2002.

Nutrecos landsbruksdivisjon som lager dyrefôr viste en negativ trend sammenlignet med fjoråret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere