RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laksegiganten Pan Fish

Sist oppdatert:
Atle Eide og Pan Fish kan stolt notere seg at de er det største europeiske børsnoterte fiskeselskapet.
IntraFish skriver i dag at Pan Fish er det desidert største børsnoterte lakseselskapet i Europa. John Fredriksens gigantsatsing innen lakseoppdrett er hele 65 prosent høyere priset enn nest største oppdrett selskap.

Pan Fish har en børsverdi på 20,4 milliarder kroner og skal dessuten være syv ganger større enn den spanske oppdretteren Pescanova, skriver IntraFish. Nutreco som er det nest største børsnoterte fiskeselskapet i Europa har en markedsverdi på 12,2 milliarder koner.

Det halv statlige norske børsnoterte lakseselskapet Cermaq inntar tredjeplassen målt i børsverdi blant de europeiske fiskeaksjene. Cermaq har en verdi på 8,4 milliarder kroner. Fjord Seafood og Lerøy Seafood Group følger etter med en markedesverdi på henholdsvis 4,9 og 4,7 milliarder kroner, mens Domstein er en liten aktør med en børsverdi på 486 millioner kroner.

Fiskeaksjene på Oslo Børs er dermed den største pådriveren og har en samlet verdi på 40,9 milliarder kroner. De norske fiskeselskapene sitter på en markedsandel på 59 prosent av de børsnoterte fiskeaksjene i Europa, skriver IntraFish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere