RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laksepris på vei opp

Sist oppdatert:
Lakseprisene kan være på bedringens vei.
- Det er ventet at lakseprisene har steget denne uken, ifølge prognoser fra Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL).

I FHL-statistikken er kiloprisen spådd å ha steget til 21,61 kroner i uke 27. I uke 26 var prisen 20,71 kroner, ned fra 21,60 kroner i uke 25, melder Reuters.

FHL hadde spådd en nedgang til 20,31 kroner per kilo i uke 26, målt ved det veide gjennomsnittet av ulike fiskestørrelser. Laks på fire til fem kilo, som normalt utgjør rundt 30 prosent av volumet, gikk i uke 26 for 21,90 kroner per kilo og ventes å stige til 22,94 kroner i uke 27.

Eide tror på bedring
I et intervju med Reuters sier Marine Harvest-sjef Atle Eide at han tror lakseprisene er på vei opp av en bølgedal og vil stabilisere seg over 25 kroner per kilo.

- Vi har hatt noen uker med press på prisene, men vi ser at i den uken som kommer går prisene opp. Det gikk ut imponerende store volumer i flere måneder, så kom det veldig mye storfisk og la en ekstra trykk på prisene, men nå ser det ut som om markedet har normalisert seg igjen på et bra nivå. Vi går godt på rette siden av 25-tallet fremover, sier Eide til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere