RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lakseprisen enda nærmere 20 kroner

Sist oppdatert:
På rekordhøye eksportvolumer fortsetter eksportprisen på fersk laks å falle videre, og ligger nå kun noen få øre fra 20 kronersmerke
Det viser ukentlige tall fra SSB.

Prisen på fersk laks for eksport endte på 20,11 kroner pr. kilo i uke 45, ned fra 20,46 kroner pr. kilo uken før. Dette er syvende uken på rad med fall i lakseprisen.

Det er tredje uken på rad med laksepris under 21 kroner i år, og prisen har ikke vært så lav siden slutten av sommeren i fjor.

Eksportvolumet steg imidlertid til 7.756 tonn, opp fra 6.761 tonn i uke 44. Den har ikek vært så høy siden julerushet i fjor.

Det ble i forrige uke kjent at EU vil innføre minstepris på laks, mens de nå er underlagt kvotebegrensninger. Det er ventet at dagens kvote kan være slutt allerede i januar februar neste år.

Prisen på frossen falt også sist uke, og endte på 22,67 kroner, mot 23,49 kroner uken før. Eksportvolumet var på 1.341 tonn, opp fra 895 tonn uken før. Dette er den laveste prisen på frossen laks siden første uken i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere