RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lakserally til våren

Sist oppdatert:
Det norske lakseberget har nå falt under fjorsårsnivået, og meglerhuset Gjensidige Nor Equities ser en oppgang i lakseprisen til over 30 kroner frem til påsken neste år
Det er de ferske laksetallene fra analysebyrået Kontali Analyse som nå har fått analytikerne til se en større oppgang i lakseprisen etter lengre tids depresjon i bransjen, melder Finansavisen mandag.

Ifølge den siste rapporten fra Kontali var den gjenværende biomasen hos norske lakseprodusenter 2 prosent lavere ved utgangen av uke 50 enn på samme tid i fjor. Det skal også ha vært et større svinn i produksjonen enn vanlig som gjør at biomassen ved utganen av 2003 forventes å være betydelig lavere enn på samme tid i fjor.

Meglerhuset ser en fire prosents nedgang i biomassen, samtidig som salget nå ligger 15-20 prosent høyere enn i fjor.

- Det er nå helt klart at slaktevolumet i 2004 må bli lavere enn i 2003. I tillegg vil også Færøyene og Skottland redusere sitt tilbud slik at spenningen ligger i hvor mye prisene kan øke ved et redusert tilbud til EU, skriver lakseanalytiker Klaus Hatlebrekke i GNE i en analyse ifølge Finansavisen.

Hatlebrekke mener prisrallyet til over 30 kroner kiloen vil komme i perioden frem til påske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere