RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laksetiltak fra fredag

Sist oppdatert:
Etter all sannsynlighet vil EU-kommisjonen i morgen vedta beskyttelsestiltak mot importen av norsk laks til EU
– En avgjørelse faller fredag, sier handelskommissær Peter Mandelsons talskvinne Claude Veron-Reville til NTB torsdag kveld.

Veron-Reville vil overfor NTB ikke bekrefte at beskyttelsestiltakene blir vedtatt, men en rekke andre gjør andre kilder bekrefter at beskyttelsestiltakene vil bli vedtatt.

– Vi har ingen indikasjon på noe annet, sier avdelingsdirektør Astrid Holtan i Fiskeridepartementet til NTB.

Forslaget til importsanksjoner er en minsteprisen på 2,70 euro (22,30 kroner) frem til 15. april hvor den minsteprisen heves til 2,85 euro (23,50 kroner), som fremdeles er under dagens markedspris.

I tillegg til minstepris er det foreslått kvoter på importen av norsk laks til EU. De er fastsatt med utgangspunkt i historiske tall fra 2001-2003, med et tillegg på 10 prosent. Forslaget innebærer at når kvotene er brukt opp, skal det ilegges en fast avgift på 33 eurocent (2,70 kroner) i tillegg til minsteprisen. Ordningen er ment å gjelde fram til 15. august 2008, ifølge NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere