*Nettavisen* Nyheter.

Lamaer drept av lynet

Foto: Torild Wika/Illustrasjonsfoto

To lamaer mistet livet.

Helgelendingen: Det var et forferdelig syn som møtte Frank Pettersen på Kvaløya i Sømna onsdag. Han og kona har fem lamaer gående på et jorde og han ble oppmerksom på at to av dem var borte. Det tre måneder gamle føllet Bellami og storesøstera Inka på 15 måneder. Så begynte han og lete. Han hadde ikke gått mer en 10–20 meter før han fant den første ille tilredt.

– Jeg var nesten i sjokk da jeg fant lamaen slik. Jeg hadde en vemmelig følelse i magen da jeg så at det ikke lenger var fem av dem, forteller Pettersen til Helgelendingen.

Trodde det var rovdyr

Ikke langt unna fant han enda en lama, også denne ille tilredt. Den første tanken som slo ham var at dette måtte være et rovdyr som hadde vært på ferde. Han driver også med sau og har flere hunder av rasen Grand danois. Det har vært tilfeller der han har mistenkt gaupeangrep på både sau og hund.

Rovviltkontakt for Statens Naturoppsyn, Inge Nepås, så på kadavrene i dag og slo fast at dette neppe dreide seg om et angrep av gaupe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anne Line og Frank Pettersen mistet to av sine lamaer etter lynnedslag. Sonja B. WimpelmannHelgelendingen  Drept med stor kraft

– Han hadde aldri sett noe liknende. Da han skar i dyrene kom blodet ut i skinnet. Det var tydelig at det hadde vært en veldig stor kraft som drepte dyret, sier Pettersen til Helgelendingen.

– Jeg tror faktisk det var lynet. legger han til.

Forrige helg var det flere lynnedslag over Helgeland og det er trolig dette som har ført til at de to lamaene til Pettersen ble drept.

– Jeg synes kanskje det er bedre å vite at det var lyn enn et rovdyr, sier han trist.

Det har ikke lyktes Helgelendingen å få en kommentar fra Inge Nepås

Les flere saker hos Helgelendingen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag