I dag ble det klart at hele byrådet i Oslo gikk av som følge av mistillit mot miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

- Det har vært en stor ære for meg å være byråd for miljø og samferdsel for Oslo kommune, sa Berg da hun møtte pressen etter at avgjørelsen ble kjent.

Selv om saken var alvorlig, var det også noe humør i minuttene før byrådslederen annonserte byrådets avgang:


Noen timer senere etter at stormen har lagt seg, har MDG-politikeren lagt ut et langt og åpenhjertig innlegg på Facebook.

«I dag har byrådet i Oslo gått av, fordi opposisjonen er uenig i min håndtering av Oslos nye vannforsyning. Jeg er stolt av arbeidet vi har gjort for å sikre Oslos vannforsyning, og er glad for at byrådspartiene har stått sammen i denne saken. MDG vil jobbe for at byen får et nytt rødgrønt byråd så snart som mulig. Mange spør meg nå hvilken rolle jeg skal spille framover i byrådet. Inntil videre sitter jeg som et medlem av et forretningsministerium.

For min egen del har det ikke vært noen hemmelighet at jeg allerede hadde planlagt å forlate Oslopolitikken. Jeg hadde allerede planlagt å gå av som byråd over sommeren for å vinne valget, og sikre en stor grønn gruppe også på Stortinget som vi har gjort i Oslo. Jeg har derfor gitt beskjed om at det ikke er aktuelt for meg å sitte i et nytt byråd. Vi har mange dyktige politikere som kan bidra til å styre byen trygt videre. Jeg vil derfor gjerne bruke anledningen til å takke Ap og SV, og spesielt Raymond Johansen, for et tett og godt samarbeid i seks år», er noe av det Berg skriver på Facebook.

Hele innlegget hennes kan du lese her:

Overrasket over Rødt

MDG-politikeren var krystallklar på at byrådsleder Raymond Johansen aldri presset henne til å selv ta hatten sin og gå, men at det heller var naturlig å avklare dette nå i kjølvannet av dramaet i bystyret. Selv er hun overrasket over at dramaet endte på denne måten.

- Jeg er overrasket over at Rødt går sammen med høyresiden i denne mistillitssaken, fastslo hun til Nettavisen etter sitt innlegg til pressen.

Les også: Berg uaktuell i nytt byråd: Nå vil hun endre verden for alltid

- Jeg tror at det er ganske mange som ser at dette mistillitsforslaget har vært helt grunnløst og at vi har gjort så godt vi kan for å sikre Oslo en trygg og ny vannforsyning, sa hun videre.

MDG-profilen ønsker nå å gjøre en forskjell i den riksdekkende politikken:

- Gjort jobben min så godt jeg kan

Berg sa avslutningsvis til pressen at hun har gitt 100 prosent hele veien, og at hun ikke har ingenting å sette fingeren på.

- Jeg har forsøkt å gjøre jobben min så godt jeg kan på vegne av Oslos innbyggere og på vegne av den politikken vi skal føre for de velgerne som har stemt for oss, sa hun.

Den jobben var i bystyrets øyne langt fra god nok, siden de mente at Berg brøt informasjonsplikten i saken om milliardsprekken i Oslos nye vannforsyning.