*Nettavisen* Nyheter.

Lan Marie Berg med kontant svar til Siv Jensen: - Kallenavnet bærer jeg med stolthet

Lan Marie Berg og Siv Jensen

BOMPENGE-DRONNING: MDGs miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (innfelt), blir kalt Bompenge-Lan av Siv Jensen - og nå svarer hun Jensen. Foto: Berit Roald/Vidar Ruud (NTB)

- Skulle kanskje trodd det gjorde oss til bestevenner, sier MDG-politikeren.

17.10.20 17:37

GARDERMOEN (Nettavisen): Frp-leder Siv Jensen strødde om seg med merkelapper på sine politiske meningsmotstandere i sin landsmøtetale lørdag.

- Blir det Vingle-Jonas? Ulve-Audun? Bompenge-Lan? Eller Kommunist-Bjørnar? sa Jensen og spurte hvem Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil samarbeide med.

Se video: - Bompenge-Lan og Vingle-Jonas:

Utspillet har fått en rekke politikere til å reagere kraftig på sosiale medier, og Jensen er blir beskyldt for mobbing.

Nå kommenterer MDGs miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg, sin merkelapp for første gang - og svaret hennes skiller seg kanskje litt ut.

- MDG har vært krystallklare på at vi ønsker høyere bompenger i Oslo, så det kallenavnet bærer jeg med stolthet, sier Berg til Nettavisen om å bli kalt Bompenge-Lan.

Les også: Siv Jensen irettesatte partikollega fra talerstolen - blir kalt Sverte-Siv

- Jensen var bompenge-dronning

Berg svarer imidlertid med samme mynt, og kaller Jensen «bompenge-dronningen».

- Paradokset er vel at Siv Jensen har vært Norges bompenge-dronning i 6 år som finansminister. Man skulle kanskje trodd at det gjorde oss til gode venner, men vi er rivende uenig om hva bompengene skal brukes til, sier MDG-politikeren.

Hun understreker at bompengene er helt nødvendige for å kutte i klimautslippene og for å finansiere store og viktige kollektivprosjekter i byene.

- Jensen vil ha store og unødvendige motorveier som bidrar til mer biltrafikk, høyere klimautslipp og helsefarlig luft i byene. Jeg vil ha høyere bompenger for å redusere klimautslippene og finansiere store og viktige kollektivprosjekter i byen, sier Berg.

Les også: Slik svarer Ketil Solvik-Olsen på irettesettelsen fra Siv Jensen

Se video: Jensen irettesetter partikollega:

- Trump-etterlignende retorikk

Samferdselsminister og tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide (KrF) er en av dem som reagerer sterkt på Jensens karakteristikker av sine meningsmotstandere.

«Registrerer at Frp og Siv Jensen velger å senke debattnivået med Trump-etterlignede retorikk der det blir viktigere å stemple andre med merkelapper enn å peke på gode politiske løsninger. Jeg mener vi trenger å gå inn i dette spesielle valgåret med respekt for hverandres ulikhet samtidig som vi kan diskutere hva som er de beste løsningene for Norge i en tid der verden preges av uro, usikkerhet og splittende retorikk», skriver Hareide på Facebook.

Klikk på bildet for å forstørre. Knut Arild Hareide

TRUMP-LIGNENDE: Samferdselsminister og tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide mener Jensen brukte Trump-etterlignede retorikk i sin landsmøtetale når hun setter merkelapper på sine meningsmotstandere. Foto: Paul Weaver

Stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) reagerer med selv å sette en merkelapp på Jensen:

«Frp og Siv Jensen, aka Sverte-Siv, starter valgkampen med et heftig forsøk på å dra norsk valgkamp ned på Trump-nivå. Når går Høyre ut og advarer mot «skitten valgkamp» fra sin nærmeste allierte? Vi venter i spenning ...», skriver Henriksen på Twitter.

Mens Ap-politiker Marianne Aasen kaller det for mobbing.

«Dette har hun lært av en som stiller til valg i et annet land. Å bruke kallenavn kalles mobbing på skolen og hersketeknikk blant voksne», skriver hun.

Les også: Listhaug vil ta flere grep for å hindre terror: - Det er på ville veier

Jensen: - Må tåle å bli tråkket på

Men Siv Jensen selv slår tilbake mot kritikken som har kommet etter hennes landsmøtetale. Lørdag ettermiddag tok hun ordet på landsmøtet for å forsvare seg.

- Noen mener jeg har mobbet noen. Da bør de kanskje gå i seg selv, sa hun, og viste til at hun selv er blitt kalt mye opp gjennom, som «forskjells-dronning».

- Jeg tar gjerne imot merkelappen anti-bompenge-Siv, sa hun.

Klikk på bildet for å forstørre. Gardermoen, NORGE 20201017. Partileder Siv Jensen holder tale under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen.

STÅR PÅ SITT: Jensen gikk opp igjen på talerstolen på Frps landsmøte lørdag ettermiddag for å forsvare merkelappene hun brukte på andre politikere. - Jeg skal fortsette å kalle en spade for en spade, sa hun. Foto: Berit Roald (NTB)

Frp-lederen lovde også å fortsette med tydelige ordelag framover.

- Nei, jeg skal fortsette å kalle en spade for en spade, og si akkurat det folk tenker der ute - og da må folk tåle at jeg tråkker dem på tærne, sa Jensen.

Les også: Denne pengebruken irriterer Siv Jensen: Hun har ikke sett spor av endring på 20 år

Nettavisen er til stede og følger Frps landsmøte på Gardermoen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.