Gå til sidens hovedinnhold

Lån skiutstyr gratis!

Uansett om du er født med ski på beina eller ikke, har Bjerke nærmiljøsenter det du trenger for å ta turen ut i naturen.

BROBEKK: Mot et lite depositum på 200 kroner kan du låne det du trenger av turutstyr hos Bydel Bjerke.

Depositumet får du igjen dersom alt er like helt når du kommer tilbake med det, sier daglig leder Bjørn Sjølie Hansen.

Bjerke nærmiljøsenter, som tidligere het Frivillighetssentralen, har nemlig et stort utvalg av vinter- og sommerutstyr. Her kan du finne alpint, snowboard, rollerblades, skøyter, hjelmer, sikkerhetsutstyr, GPS, kajakker, fiskestenger, redningsvester, gåstaver og mye mer.

Alle kan låne topp utstyr

Alle kan låne av oss, og vi er veldig stolte av å kunne tilby dette. Utlånstida er cirka en uke, eller etter avtale, sier Sjølie Hansen.

Utstyret er tipp topp, takket være tilskudd fra staten, Dnb Nor-fond, og Krigsskolens "Juleguttene".

Juleguttene har tidligere gitt oss penger fra julelotteriet, og nå har vi fått beskjed om at de vil gi oss noe i år også. Det er vi veldig glade for, sier Sjølie Hansen.

Hva skal dere bruke pengene til?

Vi skal supplere utvalget med flere størrelser og redningsvester, sier Sjølie Hansen.

Går mest av vinterutstyr

Vi satser hardest på vinterutstyr, for det går det mest av. Folk fra alle samfunnslag kommer hit for å låne. Noen går ikke så ofte på ski, og andre ønsker å teste om dette er noe for dem før de kjøper selv.

Barnehager og skoler er også flittige brukere av tjenesten, og på store skidager blir det fort tomt. Bjerke nærmiljøsenter er én av to i Oslo som har en slik utlånssentral. Den andre holder til på Romsås.

Er det bare Bydel Bjerkes beboere som kan låne av dere?

Nei, selv om det er flest fra Bjerke, låner vi ut til andre også. Det viktigste er at det ikke blir liggende i hyllene, sier Sjølie Hansen.

Dersom du ønsker å leie utstyr, kan du ta turen innom Bjerke nærmiljøsenter i Brobekkveien 53 hver dag fram til klokka 15.30. Man kan også slå nummeret 23 43 93 10 for å høre hva som er inne av utstyr akkurat nå. Vil du ha med deg utstyret på juleferie, er absolutt siste frist fredag 19. desember.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren