Lance på vei mot Tour-formen

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Lader opp til Tour de France i Luxembourg.

02.06.10 22:35

Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun) vant prologen i Tour of Luxembourg i 2007, og ble nummer to bak Fabian Cancellara i 2008. I år var det nok en gang franskmannen som trakk det lengste strået. Tidsdifferansene i prologen var ikke store, utenom Engoulvent som var i en egen klasse, dette er fordi den bare strakk seg over omtrent 2,6 kilometer.

Thor Hushovds tidligere lagkamerat fra Crédit Agricole vant foran sin nåværende lagkamerat Cyril Lemoine og den store sveitseren fra Radioshack, Gregory Rast. Saur-Sojasun tok også fjerdeplassen med sprinteren Jimmy Casper.

Tour de France-oppkjøring
Radioshack stiller til start i Luxemburg og bruker rittet som et ledd i Tour de France-oppkjøringen. Lance Armstrong gjorde en god gjennomkjøring og klokket inn ni sekunder bak, dette holdt til en femteplass. Armstrongs lagkamerat Andreas Kløden ble nummer ni, tolv sekunder bak Engoulvent.

- Jeg følte meg stabil i dag, og veldig bra, forteller Armstrong på Twitter.

- Vi hadde fire stykker i topp ti, god start!

Team Saxo Banks Fränk Schleck vant Luxemburg Rundt i fjor, i dagens prolog gjorde han en god figur og havnet seksten sekunder bak den franske vinneren. Dette holdt til en tjuefemteplass.

Svenske Thomas Løvkvist fra Team Sky, som også leter etter formen foran Tour de France, var ikke bedre enn nummer 92. Det er allikevel ikke mer enn 27 sekunder opp til teten for den 26 år gamle svensken.

God start for Wilmann
Frederik Wilmann ble nummer 27, to plasser bak Schleck. Kurt Asle Arvesen ble 72, 25 sekunder bak. Dette gir både Frederik og Kurt gode utgangspunkt foran de neste etappene. Luxemburg Rundt avsluttes søndag.

- Det er godt å være på sykkelen igjen, jeg tar det som det kommer dag for dag. Kroppen kjennes bra, men jeg får nok flere svar når løpet starter på ordentlig i morra, sier Wilmann til procycling.no

Resultater, prolog
1 Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun) 3.41
2 Cyril Lemoine (Saur-Sojasun) +8
3 Gregory Rast (Team Radioshack) st.
4 Jimmy Casper (Saur-Sojasun) +9
5 Lance Armstrong (Team Radioshack) st.
6 Daryl Impey (Team Radioshack) +10
7 Borut Bozic (Vacansoleil) st.
8 Aitor Galdos (Euskaltel-Euskadi) st.
9 Andreas Kløden (Team Radioshack) +12
10 Jempy Drucker (Team Differdange) st.

Norske resultater
27 Frederik Wilmann (Skil-Shimano) +17
72 Kurt Asle Arvesen (Team Sky) +25

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag