RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landet der alle er millionærer

Inflasjonsverdensrekorden til Zimbabwe vil ingen ende ta.

Da Zimbabwe ble uavhengig fra Storbritannia i 1980 hadde den zimbabwiske dollaren omtrent samme verdi som det britiske pundet. Nå har Zimbabwe verdens høyeste inflasjon og den offisielle målingen viser at inflasjonen har nådd over 231,000,000%

Den 1. august i år fjernet sentralbanken i Zimbabwe ti nuller fra sedlene. 10,000,000,000 ZWD tilsvarer nå 1 ny ZWD. Tiltaket var et forsøk på å demme opp for den galopperende inflasjonen, som tvang zimbabwere til å gå på butikken med ryggsekken full av kontanter. Et tiltak som dog kun hjalp for en liten stund.

Selv etter at ti nuller er fjernet fra valutaen holder ikke 50.000 Zimbabwe-dollar til å kjøpe et brød engang. Derfor er seddelpressen satt i gang nok en gang, og sedler med 1 million er nok en gang vanlig.

I helgen møttes ledere fra det sørlige Afrika til et toppmøte, hvor de blant annet diskuterte finanskrisen i Zimbabwe. Samtalene har foreløpig ikke ført fram til en løsning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere