Gå til sidens hovedinnhold

- Landet er snudd opp ned

Stormvarsel fra meteorolog denne helgen.

Landets kaldeste temperaturer har sneket seg ned mot Østlandet når vi nå går inn i helgen, melder Stormgeos meteorolog Roar Hansen.

- På det kaldeste kan det komme ned i 15 minusgrader. Landets varmeste vær denne helgen vil de i Stad og nordover få, med rundt seks varmegrader på fredag. Landet er snudd opp ned temperaturmessig, sier han.

Resten av landet får en mild gradestokk, spesielt i kystområdene.

Vårstemning i hovedstaden
- I Oslo blir det særlig fint på søndag, det forventes nesten ikke skyer og temperaturen kan krype over null grader. Det blir nesten vårstemning. På lørdag kan det bli litt kaldere, men termometeret begynner nå å krype opp mot null grader.

Storm
Nord-Norge får stort sett vind mellom sørvest og vest på fredag og lørdag, med kuling og regn på kysten som etter hvert går over til sluddbygger.

- Det kan bli en overgang til snø på lørdag, ettersom det blir gradvis kjøligere. På søndag blir det stort sett bare snøbyger, og det vil blåse kuling, sier Hansen.

- Vær obs på at fra fredag kveld til lørdag morgen vil det blåse opp til liten eller full storm fra Lofoten og nordover til og med Finnmark. Ellers er det forholdsvis mildt på fredag, sier Hansen.

Sjekk din lokale værvarsel på Nettavisens værside.

Vinner av solsiden
På Øst- og Sørlandet blir det flott vær frem til søndag. Han anbefaler Geilo som et godt utgangspunkt for den som leter etter perfekte skiforhold.

- Ellers blir det nok snø i resten av Sør-Norge, men også i Kvamskogen og Voss på Vestlandet. Totalt sett for helgen er det best jo lenger sør du kommer.

Østlandet får det kaldt med mellom 0 og 5 minusgrader på dagen, før det kan stupe ned i 10 til 15 minusgrader på natten.

- På grunn av noen skyer på fredag og lørdag vil det ikke være strålende sol hele tiden, men på søndagen vil det klarne opp og bli godt med sol, forteller Hansen.

Regn og sludd
I vestlige fjelltrakter ankommer en del snøbyger på lørdag og vinden kan komme opp i kulingstyrke enkelte plasser.

- I Trøndelag og på Vestlandet blir det stort sett opphold på fredag, men med litt regn i Nord-Trøndelag. På lørdag vil det regne i hele området før det letter opp på søndag, spesielt sør for Stad. Sludd og snø kan ankomme Trøndelag.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken