RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landet prestisjekontrakt

Sist oppdatert:
Nye Gjøa-millioner til Aker Kværner.
Statoil har tildelt Aker Kværner nok en Gjøa-kontrakt.

Partene har inngått en leveringsavtale der Aker Kværner skal sørge for levering av stålstrenger for kontrollkabler til Gjøa-feltet i Nordsjøen.

Kontrakten er verdt 260 millioner kroner. Levering skal finne sted i mai 2009.

Totalt skal Aker Kværner levere 16 kilometer med dynmaiske og statiske strenger til Statoil. Det er Aker Kværner Subsea i Moss som skal produsere strengene som skal knytte den halvnedsenkbare Gjøa-plattformen til undervannsproduksjonssystemet. Aker Kværner bygger allerede Gjøa-plattformen. Fra før har underavdelingen i Moss blitt leverandør av stålstrenger til Vega-utbyggingen.

- Denne kontrakten styrker vår posisjon som verdens ledende produsent av stålrørstrenger, sier direktør Svein Haug i Aker Kværner.

- Strengeløsningen for Gjøa-feltet er utfordrende og denne kontrakten demonstrer vår avanserte teknologi og ekspertise er høyt verdsatt av ledende operatører slik som Statoil.

Statoil er operatør for Gjøa-feltet som ble oppdaget i 1989. Feltet består av både gass og olje og er ventet å komme i produksjon i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere